Raksanuorten kalenteri toi 5000 euroa SASKin työn tukemiseen

Raksanuorten ideoima tyttö-poikakalenteri tuotti yhteensä 5000 euroa, joka lahjoitettiin lyhentämättömänä SASKin työn tukemiseen kehittyvien maiden työntekijöiden hyväksi.

Rakennusliiton nuorisotoimitsija Sini Partisen mukaan idea kalenterin tekemiseen lähti nuorilta itseltään.

– Jäsenet olivat ottaneet selvää SASKin toiminnasta kehitysmaissa ja heistä tuntui luontevalta tukea työtä työntekijöiden oikeuksien puolustamiseksi. Nuoret ideoivat projektin kokonaan itse.

Kalenteria myytiin paitsi netissä myös eri tapahtumissa ja työpaikoilla. Lisäksi nuoret ovat tukeneet SASKin työtä esimerkiksi keräämällä allekirjoituksia vetoomukseen Qatarin MM-jalkapallostadioneita rakentavien työntekijöiden puolesta.

– Kehitysyhteistyövarojen leikkaaminen osoitti, että tällainen vapaaehtois- ja ruohonjuuritason työ on äärimmäisen tärkeää. Meistä tuntuu, että lahjoitukset kohdentuvat oikeaan paikkaan.

Partisen mukaan kalenteri on hyvä esimerkki siitä, että hyvän tekemiseen löytyy rajattomasti mahdollisuuksia.

– Haluamme rohkaista kaikki mukaan. Hyvän tekeminen voi olla muutakin kuin kuukausilahjoittamista tai lipaskeräyksiä.

SASK tukee rakennustyöntekijöitä Afrikassa ja Aasiassa

SASK tukee haavoittuvassa asemassa olevia rakennustyöläisiä muun muassa Intiassa, Nepalissa ja Mosambikissa. Lapsityön ongelmiin puututaan esimerkiksi Intian kaivannaisteollisuudessa, missä perheet työskentelevät urakkapalkalla ja työperäiset sairaudet ovat yleisiä. Lisäksi SASK on tukenut muun muassa MM-jalkapallostadioneiden rakentajia Brasiliassa hyvin tuloksin.

Jaa artikkeli: