Paikalliset ammattiliitot selvittävät Filippiineillä avustustoimiin ryhtymistä

Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASK seuraa huolestuneena Filippiinien myrskytuhojen jälkien selviämistä. SASKilla on aluetoimisto Filippiinien pääkaupungissa Manilassa. SASKin paikallinen aluekoordinaattori Marlon Quesada ja hänen perheensä ovat  kunnossa. SASKin aluetoimisto kykenee toimimaan normaalisti.

SASK on onnistunut tavoittamaan myös tärkeimmät filippiiniläiset kumppaninsa LEARNin ja SENTROn ja heidän avainhenkilönsä, jotka puolestaan pyrkivät saamaan yhteyden omiin kontakteihinsa tuhoalueella. Toistaiseksi he eivät kuitenkaan ole saaneet yhteyttä pahiten kärsineille alueille.

SASKin Helsingin toimisto, SASKin Manilan aluetoimisto ja SASKin kumppanit (LEARN ja SENTRO) jatkavat tilannekuvan rakentamista. Samalla selvitetään, voidaanko apua kanavoida paikallisten ay-liikkeen toimijoiden kautta.

SASK jatkaa tilanteen seuraamista ja tiedottaa uusista käänteistä. Apua katastrofialueelle voi lähettää mm. lahjoittamalla Suomen Punaisen Ristin katastrofikeräykseen.

SASKin viestintä päivittää Filippiinien aluetoimistolta tulevia tietoja myös SASKin Facebook-sivuille. Eli parhaiten pysyt tilanteen tasalla liittymällä SASKin Facebook-sivujen seuraajaksi osoitteessa www.facebook.com/www.sask.fi.

Isoimmat alueelta kantautuvat käänteet raportoidaan myös SASKin verkkosivuilla. SASKin hallituksen jäsenet pidetään ajantasalla sähköpostiin lähetettävillä tilannekatsauksilla, mikäli tilanne muuttuu.

Teksti: Aleksi Vienonen / SASK
Kuva: Katreena Bisnar / Facebook commons

Jaa artikkeli: