Korkeakoulutetut jäseniksi Ruotsin sisarjärjestöömme

SASKin ruotsalainen sisarjärjestö sai eilisessä vuosikokouksessaan uuden jäsenen ja samalla uuden nimen. Kun Akavaa vastaava korkeakoulutettujen keskusjärjestö Saco tuli jäseneksi, järjestö ei voinut enää jatkaa muista keskusjärjestöistä muodostetulla nimellään LO-TCO.

– Mielestämme uusi nimi kuvaa meitä täydellisesti. Jatkamme työtämme yhtä ammattimaisesti ja tehokkaasti kuin ennenkin. Missiomme ja visiomme eivät muutu, eikä myöskään hanketyömme – paitsi ehkä kasvavasti, sanoo järjestön pääsihteeri Kristina Henschen.

Myös järjestön verkkosivut ovat uudistuneet. Ne löytyvät nyt osoitteesta www.uniontounion.org. Samoin muissa yhteystiedoissa on muutoksia, ne kannattaa tarkistaa nettisivuilta.

Suomessa SASKiin kuuluvat keskusjärjestöt SAK ja STTK

Ruotsissa ammattiyhdistysliike on järjestäytynyt samaan tapaan kuin Suomessa. Sielläkin on kolme keskusjärjestöä, joihin liitot kuuluvat edustamansa jäsenistön koulutustason mukaisesti.

SASKin toiminnanjohtaja Janne Ronkainen pitää korkeakoulutettujen etujärjestön saamista mukaan Ruotsin solidaarisuusjärjestöön hienona osoituksena koko ay-liikkeen kyvystä toimia yhdessä ja halusta edistää työntekijöiden asemaa myös kehittyvissä maissa.

– Täällä Suomessa toivomme kovasti, että saisimme Akavan mukaan SASKin jäseneksi.

Tällä hetkellä SASKin jäseninä on kuusi akavalaista liittoa, mutta keskusjärjestö ei. Sen sijaan muut keskusjärjestöt STTK ja SAK ovat jäseniä ja osallistuvat sitä kautta kehittyvien maiden ay-liikkeen tukemiseen. Samoin tekee iso joukko niiden liittoja.

Lisäksi keskusjärjestöt ja liitot voivat osallistua yksittäisiin SASKin kehitysyhteishankkeisiin rahoittamalla niitä omavastuuosuudellaan.

SASKin jäsenjärjestöt

Jaa artikkeli: