Kutsu julkaisutilaisuuteen

Oletko ostanut vaatteita Zarasta, H&M:stä, Haloselta tai Marimekosta? Tiedätkö missä D&G:n, Niken, Haltin, Levi’sin, Adidaksen tai Nanson vaatteet tehdään? Ja missä oloissa?

Outi Moilalan vaatetuotannon eettisyyttä ja vastuullisuutta perkaava Tappajafarkut – Ja muita vastuuttomia vaatteita julkaistaan maanantaina 7.10.2013 osana kansainvälistä Kunnon työn päivää klo 12 Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASKissa (Lintulahdenkatu 10, Helsinki, alakerran auditorio. Käynti Lintulahdenkujan puolen pääovista).

Julkaisutilaisuudessa Moilalan kanssa vaateteollisuudesta keskustelemassa Nykyajan orjat teoksessaan jokapäiväisten tuotteidemme valmistuksen taustalla vallitsevaa orjuutta tarkastellut yhdysvaltainen tutkija Kevin Bales. Tilaisuudessa tarjotaan lounas. Tarjoiluiden takia pyydämme osallistujia ilmoittautumaan ennakkoon nettilomakkeella (https://tinyurl.com/tappajafarkku) perjantaihin 4.10 mennessä. Tervetuloa!

Tappajafarkut kuvaa, kuinka monissa vaatetehtaissa turvallisuusmääräyksistä ei välitetä, koska se voisi vaarantaa tehtaan tilaukset. Alipalkatuilta työntekijöiltä riistetään poliittiset oikeudet, jotta palkat saataisiin myös pidettyä alhaisina. Lapset altistuvat tappaville taudeille hiekkapuhaltaessaan farkkuja viimeisten tyylien mukaiseksi.

Moilala käy kirjassaan kattavasti läpi erilaiset vaatetehtaiden tarkastusjärjestelmät ja arvioi niiden mahdollisuuksia vaikuttaa vaatetuotannon vastuullisuuden parantamiseksi. Kirja antaa hyvän kuvan tunnettujen vaatebrändien toiminnasta, tuotannosta ja vaatteiden todellisesta alkuperästä.

Tappajafarkut kertoo myös mitä kuluttaja voi tehdä, jotta vaateteollisuudesta saataisiin eettisempi. Se ohjeistaa, että boikotti ei välttämättä ole oikea keino. Sen sijaan yrityksille pitäisi antaa aktiivisesti palautetta, joka ohjaisi niitä vastuullisempaan suuntaan.

Outi Moilala on helsinkiläinen tutkija, joka on erikoistunut vaatteiden kehitysmaatuonnin vastuuseen.

OUTI MOILALA: TAPPAJAFARKUT – JA MUITA VASTUUTTOMIA VAATTEITA
ISBN: 978-952-264-255-4
Into-tieto | nidottu | 216 sivua
Ovh 27 €

Painokelpoinen kansikuva: https://www.intokustannus.fi/images/isotkannet/tappajafarkut.jpg
Kirjailijan kuva: https://www.intokustannus.fi/kirjailijat/outi_moilala
Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@kurvinkirja.fi
Lisätiedot: Into Kustannus, Ari Häkkinen | ari.hakkinen@intokustannus.fi

Jaa artikkeli: