Kasvata maailman onnellisuutta lahjoittamalla SASKin työhön

Mainostajat kertovat, että onnellisuus syntyy tuotteiden ostamisesta ja kuluttamisesta. Julkkikset ja media teeskentelevät, että onnellisuus syntyy kauneudesta ja kuuluisuudesta. Ja poliitikot väittävät, että onnellisuus syntyy talouskasvusta.

Totuus on toisenlainen: onnellisuustutkijoiden mukaan maan onnellisuus ei liity pelkästään bruttokansantuotteen kasvuun, vaan lisäksi on otettava huomioon tasainen tulonjako.

Monessa kehitysmaassa maan bruttokansantuote on reippaassa kasvussa, mutta maan tulonjaossa on isoja ongelmia. Yksi esimerkki tällaisesta maasta on Dominikaaninen tasavalta.

Tehokkaimpia keinoja taistella epätasaista tulonjakoa vastaan on tukea paikallista ay-liikettä. Voit kantaa kansainvälisenä onnellisuuden päivänä 20.3. kortesi kekoon tukemalla SASKin toimintaa osoitteessa www.www.sask.fi/lahjoita.

Maa rikastuu, mutta väestö köyhtyy

Sergido on ay-aktiivi Dominikaanisesta tasavallasta. Viimeisen kahden vuoden ajan maan talous on ollut yksi maailman nopeimmin kasvaneista. Siitä huolimatta maassa on paljon äärimmäistä köyhyyttä.

Vaikka maa rikastuu, väestön köyhyys lisääntyy. Maan rikkain kymmenen prosenttia väestöstä omistaa lähes puolet varallisuudesta. Tällä hetkellä suunta on kohti entistä suurempia tuloeroja. Tähän löytyy lääke: vahvemmat ammattiliitot. Kuitenkin vain 13 prosenttia maan työväestöstä kuuluu ammattiliittoon.

SASK tekee yhdessä jäsenliittojensa kanssa töitä, jotta Sergidon ja hänen kaltaistensa tilanne kehitysmaissa parantuu. SASKin ja kansainvälisen ay-liikkeen tavoitteena on maailma, jossa ammattiliitot vahvistuvat ja tulevat toimintakykyisemmiksi. Voit tukea tätä työtä osoitteessa www.www.sask.fi/lahjoita.

Avain liittojen vahvistamiseen löytyy koulutuksesta. Paikalliset ay-aktiivit tarvitsevat parempia taitoja ja tietoja. Näin he voivat rakentaa liitoistaan vahvan edunvalvojan. Vahva edunvalvoja on tasaisemman tulonjaon tae.

Perjantaina 20. maaliskuuta vietetään kansainvälistä onnellisuuden päivää. Lahjoita Sergidolle mahdollisuus vahvistaa ammattiliittoaan. Lue Sergidon koko tarina osoitteessa www.www.sask.fi/lahjoita.

Lahjoita jo tänään!

Jaa artikkeli: