Yli 100 ay-aktiivia pidätettiin Turkissa

Viranomaiset hyökkäsivät Turkin ay-liikettä vastaan 28 kaupungissa ympäri maata. Seurauksena pidätettiin 100 ay-aktiivia. Yhteensä poliisi on antanut 167 pidätysmääräystä väitetyistä yhteyksistä terroristijärjestöihin. Maan viranomaiset ovat aiemminkin vedonneet terrorismin vastaisiin lakeihin ay-aktiiveja kohtaan kohdistuneissa iskuissa.

Huhtikuussa Ankaran rikostuomioistuin aloittaa oikeudenkäynnin, jossa syytettyinä ovat 72 KESKin jäsentä ja johtajaa. Euroopan komissio on arvostellut Turkin rikosoikeusjärjestelmää, sillä syytetietoja pimitetään, yksityiskohtaisia vangitsemis- ja pidätyspäätöksiä ei ole saatavilla ja oikeudenkäyntiä edeltävät pidätykset ovat pitkiä. Komissio tuomitsi ”terrorismin ja järjestäytyneen rikollisuuden torjuntaa koskevan lainsäädännön soveltamisen, joka on johtanut perusoikeuksien jatkuvaan rikkomiseen”.

Vetoomuksessa vaaditaan pidätettyjen ay-aktiivien välitöntä ja ehdotonta vapauttamista. Lisäksi vaaditaan, että viranomaiset lopettavat ay-aktiivien häirinnän sekä heidän leimaamisensa terroristeiksi.

Pääset englanninkieliseen vetoomukseen tästä.

Aiheeseen liittyvää

Myanmarin työntekijät mukana rauhanomaisissa protesteissa – armeija pidättää ay-väkeä

Myanmarin sotilasvallankaappaus osoittaa, että armeijan keinot ovat vähissä. Kun kansa on yhdistänyt voimansa yli yhteiskuntaluokkien ja keksii yhä uusia keinoja vastustaa armeijaa, sotilaat eivät osaa

Lue lisää

Yli 60 prosenttia maailman työläisistä työskentelee epävirallisessa taloudessa

Valtaosa maailmalla tehdystä työstä on epävirallista. Koronapandemia on lisännyt sen määrää entisestään. SASK tekee työtä epävirallisten työntekijöiden oikeuksien puolesta monin paikoin pyrkimällä virallistamaan kotiapulaisten ja

Lue lisää

Pakkotyö

Joidenkin on pakko tehdä töitä muiden ehdoilla ilman oikeutta lähteä.

Lue lisää