War on Want löysi laittomia työoloja merkkituotteiden valmistuksesta

Adidas, Nike ja Puma valmistuttavat urheilutarvikkeitaan Bangladeshissä tuotantolaitoksissa, joiden työolot loukkaavat karkeasti niin työelämän kansainvälisiä normeja kuin Bangladeshinkin lainsäädäntöä. Paljastukset sisältyvät köyhyyttä vastaan kamppailevan War on Want -järjestön lauantaina julkaisemaan selvitykseen.

Kaikkien kolmen yhtiön alihankkijat ovat teettäneet yli 60 tunnin työviikkoja, vaikka Bangladeshin lain mukaan työviikko ylitöineen saa kestää enintään 60 tuntia. Eräässä Adidaksen tuotteita valmistavassa tehtaassa kolmannes työntekijöistä on tehnyt yli 80-tuntisia työviikkoja.

Adidaksen kuuden alihankkijan työntekijät ansaitsevat keskimäärin 0,19 euroa tunnissa. Kaksi Adidaksen alihankkijaa maksaa alimmillaan 0,11 euron tuntipalkkoja, vaikka vähimmäispalkkamääräykset edellyttävät vähintään 0,14 euron tuntipalkkoja.

Kaikissa Niken, Adidaksen ja Puman tuotteiden valmistamoissa naistyöntekijät kärsivät seksuaalisesta ahdistelusta. Työntekijöitä kohdellaan väkivaltaisesti ja nöyryytetään monin tavoin, muun muassa sulkemalla vessaan tai kieltämällä vessassa käynnit.

Adidaksen edustaja myöntää brittiläisessä Guardian-lehdessä, että yksi alihankkija kärysi viime vuonna työaika- ja palkkanormien rikkomisesta. Samaten Puman edustaja kertoo paljastaneensa yhden alihankkijansa toiminnassa ylityönormien ylityksiä. Puman mukaan tämä alihankkija on vakuuttanut ratkaisevansa ongelman.

Race to the bottom. Olympic sportswear companies’ exploitation of Bangladeshi workers, War on Want 2012, 20-sivuinen pdf-tiedosto

 

Aiheeseen liittyvää

Indonesiassa runnottiin läpi työntekijöiden oikeuksia heikentävä laki

Yli 2 miljoonaa työläistä osallistuu kolmipäiväisiin lakkoihin, joilla vastustetaan presidentti Joko Widodon politiikan kulmakivenä pidettyä Omnibus-lakia. Laki uhkaa laajalti muun muassa työntekijöiden oikeuksia ja ympäristöä.

Lue lisää

Yli 60 prosenttia maailman työläisistä työskentelee epävirallisessa taloudessa

Valtaosa maailmalla tehdystä työstä on epävirallista. Koronapandemia on lisännyt sen määrää entisestään. SASK tekee työtä epävirallisten työntekijöiden oikeuksien puolesta monin paikoin pyrkimällä virallistamaan kotiapulaisten ja

Lue lisää

Liittojohtaja irtisanottiin ilman perusteluita, työntekijät vaativat oikeutta

Ammatillisen järjestäytymisen estäminen, ”union busting”, on edelleen ongelma, kun puhutaan työntekijöiden oikeuksista. Bangladeshissa ammattiliiton pääsihteeri sai potkut, kun alkoi taistella ulkoistuksia vastaan.

Lue lisää