Vantaan ammatilliset opettajat ry SASKin kannatusjäseneksi

Yhdistyksen aktiivi Leena Kemppi on sitä mieltä, että jokaisen lapsen tulisi oppia lukemaan. Opetusalan ammattilaisena hän haluaa olla mukana edistämässä tätä kehitystä.
Vantaan ammatillisten opettajien yhdistyksen puheenjohtaja Päivi Peltonen ja yhdistyksen hallituksen jäsen ja SASK-aktiivi Leena Kemppi keskellään varainhankinnasta vastaava Ellinoora Vesala SASKista.

”Ei siitä kyllä paljoa vastustusta tullut”, sanovat Leena Kemppi ja Päivi Peltonen, kun Vantaan ammatillisten opettajien hallituksen kokouksessa käsiteltiin ehdotusta liittyä SASKin kannatusyhdistykseksi. Yhdistys on ensimmäinen Opetusalan ammattijärjestö OAJ:n alainen yhdistys, joka liittyy SASKin jäseneksi. Kemppi on itse ollut mukana SASKin opintomatkalla Intiassa vuonna 2017, ja hänelle SASKin toiminta on lähellä sydäntä.

Opetusalan ammattijärjestö OAJ päätti liittyä SASKin jäsenjärjestöksi vuoden 2020 alusta. Vantaan ammatilliset opettajat saivat liittymisuutisesta pontta lähteä tukemaan SASKin työtä omalta osaltaan.

”Olin itse opintomatkalla ja näin konkreettisesti sen, mitä SASK tekee. Mielestäni jokaisen lapsen tulisi oppia lukemaan. Lapset sitten taas voivat omalta osaltaan auttaa vanhempiaan lukemista vaativissa tehtävissä, jotta vanhemmat jopa tietäisivät, millaiseen työsopimukseen laittavat nimensä”, Kemppi sanoo.

SASKin työ tähtää siihen, että vanhemmat saavat työstään elämiseen riittävää palkkaa. Näin lasten ei tarvitsisi osallistua perheen toimeentulon takaamiseen ja he pääsisivät kouluun. Koulutus on yksi harvoista keinoista päästä pois köyhyyden kierteestä.

Kannatusjäsenenä mikä tahansa yhteisö voi osoittaa tukeaan SASKin toiminnalle ja saada lisää sisältöä omaan toimintaansa. Tyypillisesti kannatusjäsenyhteisöt ovat ammattiliittojen paikallis-, alue- tai jäsenyhdistyksiä tai ammattiosastoja. Kannatusjäsenillä on läsnäolo- ja puheoikeus SASKin vuosikokouksissa. Lisätietoa kannatusjäsenyydestä voi lukea SASKin sivuilta.

Vantaan ammatilliset opettajat hyväksyttiin SASKin kannatusjäseneksi SASKin hallituksen kokouksessa 28.1. Samalla kannatusjäseniksi hyväksyttiin myös OAJ:n Sipoon paikallisyhdistys sekä PAMin Oulun Kiinteistyötyöntekijät osasto 506.

Aiheeseen liittyvää

Kannatusjäseneksi

Haluan liittyä SASKIN kannatusjäseneksi Kannatusjäseneksi voivat liittyä ammattiosastot, yhdistykset, yritykset ja muut yhteisöt sekä yksityishenkilöt. Täytä alla oleva kaavake ja otamme yhteyttä. If you are human, leave

Lue lisää

Kannatusjäsenet

SASK tukee ammattiliittojen toimintaa kehittyvissä maissa, joissa työtä tehdään usein ilman ihmisoikeuksia. Parannusta saadaan vain, jos työntekijöillä on mahdollisuus puolustaa oikeuksiaan yhdessä. Sinunkin osastosi tai

Lue lisää

SASK sai uuden jäsenjärjestön, kun Kelan toimihenkilöt liittyi mukaan

Ammattiliitto Kelan toimihenkilöt liittyi SASKin jäseneksi alkuvuodesta. Liitto edustaa muun muassa Kelan työntekijöitä ja on SASKin 36:s jäsenjärjestö.

Lue lisää