Ulkoministeriö arvioi: SASKin työ tuottaa tulosta maailmalla

Intialaisia naisia ja lapsiaUlkoministeriö julkaisi SASKin ja yhdeksän muun kehitysyhteistyötoimijan arvioinnit. Ulkoministeriön tilaamassa riippumattomassa arvioinnissa todetaan, että SASKin toiminta on tuloksellista ja linjassa Suomen kehitysyhteistyöpolitiikan kanssa.

Työkaluja köyhyyden vähentämiseen

Arvioinnin mukaan ammattiliitoilla on ainutlaatuinen rooli työntekijöiden oikeuksien ja ihmisarvoisen työn edistämisessä. Vahvistuneet ammattiliitot pystyvät myötävaikuttamaan köyhyyden vähentämiseen esimerkiksi työpaikoilla neuvoteltavien työehtosopimusten ja poliittisen vaikuttamisen kautta. SASKilla on arvioinnin mukaan ainutlaatuiset kansainväliset ja kotimaiset verkostot, jotka tarjoavat vaikutuskanavia päätöksentekoon ja politiikkaan.

Työtä kannattaa tukea

SASKin toiminnanjohtaja Janne Ronkainen pitää arvioinnin löydöksiä arvokkaina. Ronkaisen mielestä tulokset osoittavat, että kansalaisjärjestöjen tekemää kehitysyhteistyötä kannattaa tukea jatkossakin.

– On hienoa, että kansalaisyhteiskunnan rooli nousee uudestaan keskusteluun. Arviointi osoittaa, että kansalaisjärjestöjen työ on muutakin kuin valtion toimien täydentämistä.

Ulkoministeriö on arvioinut yhteensä 22 sellaisen kansalaisjärjestön toimia, jotka saavat ulkoministeriöltä tukea kehitysyhteistyöohjelmansa toteuttamiseen.

Lue lisää

Järjestöjen yhteistiedote: Järjestöjen kehitysyhteistyö on tuloksellista ja ansaitsee rahoituksensa

Kuva: Katri Blomster

Aiheeseen liittyvää

Kehityspolitiikan tulosraportti: Järjestöjen kehitysyhteistyö on tuloksellista – tätä Suomen verorahoilla saadaan aikaan

Suomen kehitysyhteistyö on vaikuttavaa ja tuloksellista, selviää tänään keskiviikkona julkaistusta kehityspolitiikan tulosraportista. Maailman monet kriisit korostavat pitkäjänteisen kehitysyhteistyön tärkeyttä.

Lue lisää

Koronavirus ja työelämä maailmalla

Koronavirusepidemia koskettaa tällä hetkellä meitä kaikkia. Kokosimme esimerkkejä siitä, kuinka koronavirus vaikuttaa työläisten elämään SASKin toimintamaissa.

Lue lisää

SASKin kriisiapu tavoitti jopa 5 000 perhettä

SASKin hallitus päätti keväällä myöntää tukea koronan vuoksi toimeentulonsa menettäneille työntekijöille. Yhteensä tukea annettiin viiteen maahan. Tyypillisin tuen muoto oli ruoka-apupaketti. Tuki toteutettiin kokonaan SASKin

Lue lisää