Työmaana maailma ilmestyi

Työmaana maailma palasi Bangladeshissa kaksi vuotta sitten romahtaneen Rana Plazan tehtaan raunioille ja selvitti, miten entisillä työntekijöillä menee nyt. Uhrit ja omaiset odottavat edelleen korvauksia yrityksiltä.

Lisäksi luvassa on kevyt katsaus seuraavaan opintomatkakohteeseen Kolumbiaan sekä kurkistus Filippiinien liittoviidakkoon ja työelämään. Suomesta äänessä ovat muun muassa räppäriaktivisti Paleface ja SASKin äänitorvena toimiva lempeä raudanvääntäjä Turusta.

Lue lehti verkkojulkaisuna

Kansikuva: Pirita Tolvanen

Aiheeseen liittyvää

Kolumbian G4S:n työntekijöille historian ensimmäinen työehtosopimus

Turvallisuuspalveluita tarjoava G4S on yksi SASKin kohdeyrityksistä hankkeessa, jossa pyritään neuvottelemaan onnistuneita työehtosopimuksia.

Lue lisää

Työntekijät kyllästyivät huonoihin työoloihin Kolumbiassa

Kolumbian telepalvelualan yrityksen, Teleperformancen, työntekijät vaativat neuvotteluja paremmista työoloista. Työntekijät, jotka palvelevat maailman suurimpia teknologiayrityksiä, ovat ilmoittaneet järjestäytyvänsä ja haluavansa parantaa työolojaan. Työntekijät vaativat ranskalaislähtöistä

Lue lisää

Pitkäjänteistä työtä työelämän ihmisoikeuksien puolesta

Kymmenen vuotta ei ole aika eikä mikään, jos tavoitteena on parantaa vaikkapa kahden miljoonan indonesialaisen työehtoja. SASKin hankkeissa vuonna 2019 saavutetut tulokset ovat vaatineet paitsi

Lue lisää