Työmaana maailma ilmestyi

Työmaana maailma palasi Bangladeshissa kaksi vuotta sitten romahtaneen Rana Plazan tehtaan raunioille ja selvitti, miten entisillä työntekijöillä menee nyt. Uhrit ja omaiset odottavat edelleen korvauksia yrityksiltä.

Lisäksi luvassa on kevyt katsaus seuraavaan opintomatkakohteeseen Kolumbiaan sekä kurkistus Filippiinien liittoviidakkoon ja työelämään. Suomesta äänessä ovat muun muassa räppäriaktivisti Paleface ja SASKin äänitorvena toimiva lempeä raudanvääntäjä Turusta.

Lue lehti verkkojulkaisuna

Kansikuva: Pirita Tolvanen

Aiheeseen liittyvää

Opintomatka Kolumbiaan

Opintomatkalla tutustutaan työntekijöiden arkeen sekä ay-liikkeen ja SASKin toimintaan Kolumbiassa marras–joulukuussa. Matkan osallistujat on jo valittu.

Lue lisää

Työntekijät kyllästyivät huonoihin työoloihin Kolumbiassa

Kolumbian telepalvelualan yrityksen, Teleperformancen, työntekijät vaativat neuvotteluja paremmista työoloista. Työntekijät, jotka palvelevat maailman suurimpia teknologiayrityksiä, ovat ilmoittaneet järjestäytyvänsä ja haluavansa parantaa työolojaan. Työntekijät vaativat ranskalaislähtöistä

Lue lisää

Väritetään maailma oranssiksi väkivaltaa vastaan

Oranssit päivät -kampanjalla kiinnitetään huomio sukupuolittuneeseen väkivaltaan maailmanlaajuisesti. Toimia tarvitaan, sillä esimerkiksi suomalaisista lähes puolet on huolissaan turvallisuudestaan, kirjoittaa SASKin tasa-arvoasiantuntija Tarja Valtonen järjestön

Lue lisää