Solidaarisuutta lakkoteltalla

Työehtosopimusneuvottelut lasiteollisuudelle metallimuotteja valmistavassa tehtaassa alkoivat syyskuussa ja ovat jumiutuneet käytännössä täysin. Erityisen tärkeä kysymys lakon taustalla on työnantajan halu poistaa työehtosopimuksesta oikeus ay-toimintaan. Tällä hetkellä osapuolet ovat työministeriössä sovittelussa, mutta tie on lakkopäällikkö Gustavon mukaan tukossa. Lakkoa jatketaan, kunnes työnantaja suostuu neuvottelemaan.

Ammattiyhdistysliikkeen toimintaa halutaan vaikeuttaa, työnantajaosapuoli ei halua neuvotella – eikö tämä kuulosta jotenkin ikävän tutulta? kysyy SASKin opintomatkalaisjoukkio Ay caramba! -blogissaan. Eikö suurten monikansallisten yritysten sanelemien vapaakauppasopimusten talutusnuorassa kulkeva yövartijavaltio ole myös kotimaamme rikkaan eliitin etuja ajavien unelma?

Matkalaiset pääsivät tapaamaan myös seksuaali –ja sukupuolivähemmistöjen etua ajavan verkoston jäsenen Mauricion. Homoseksuaalisuus oli Kolumbiassa kriminalisoitua vuoteen 1994 saakka. Nyt samaa sukupuolta olevien parien on mahdollista rekisteröidä parisuhteensa. Lakimuutos tasa-arvoisesta avioliittolaista on myös käsittelyssä. 

Aiheeseen liittyvää

Maailma kylässä-festivaali

SASK on paikalla Maailma Kylässä festareilla Helsingin Suvilahdessa 27.-28.5.2023.  Festivaali tarjoaa tekemistä ja kokemista kaikenikäisille. Viikonlopun aikana nautitaan lukuisista konserteista, inspiroivista puheista ja keskusteluista, dokumenttielokuvista sekä näytteilleasettajien tarjonnasta. Tapahtumaan

Lue lisää

Kolumbian G4S:n työntekijöille historian ensimmäinen työehtosopimus

Turvallisuuspalveluita tarjoava G4S on yksi SASKin kohdeyrityksistä hankkeessa, jossa pyritään neuvottelemaan onnistuneita työehtosopimuksia.

Lue lisää

Syrjintää, eristämistä ja häirintää työelämässä

Työelämä ei vielä tänäkään päivänä kohtele seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä yhdenvertaisesti. SASKin Roosa Rusanen peräänkuuluttaa myös ay-liikkeeltä globaalisti yhä voimakkaampia toimia heidän oikeuksiensa puolustamiseksi.

Lue lisää