Pardiasta SASKin jäsen

Palkansaajajärjestö Pardiasta tuli SASKin uusin jäsen, kun liiton jäsenhakemus hyväksyttiin SASKin hallituksen kokouksessa eilen torstaina.

Pardia on toimihenkilökeskusjärjestö STTK:hon kuuluva ammattiliitto, johon kuuluu 23 jäsenjärjestöä ja noin 60 000 jäsentä. Jäsenten enemmistö työskentelee valtion virastoissa ja laitoksissa, yrityksissä, yliopistoissa ja Kelassa.

– Pardia haluaa olla mukana kansainvälisessä toiminnassa myös SASKin kautta ja tukea näin ammattiliittojen toimintaa maissa, joissa työ ja siitä saatava riittävä palkka eivät ole itsestäänselvyys, palkansaajajärjestö Pardian puheenjohtaja Antti Palola sanoo.

 

Aiheeseen liittyvää

Suomalaiset järjestöt Egyptin ilmastokokouksesta: Osallistumisen rajoittaminen uhkaa ilmastopolitiikan oikeudenmukaisuutta

Kansalaisyhteiskuntaan kohdistuneet rajoitustoimet varjostavat YK:n ilmastokokousta. Suomalaiset järjestöt painottavat, että osallisuus ja ihmisoikeuksien kunnioittaminen ovat oikeudenmukaisen ilmastopolitiikan ytimessä.

Lue lisää

Demokratian ja vapaan järjestötoiminnan välillä on vahva linkki

Ammattiliittojen ja laajemminkin kansalaisyhteiskunnan toimintamahdollisuudet ovat heikentyneet samaa tahtia demokratian heikkenemisen kanssa, toteaa SASKin toiminnanjohtaja Janne Ronkainen.

Lue lisää

Jäsenjärjestöt

SASK edistää työelämän ihmisoikeuksia maailmalla yhdessä jäsenjärjestöjensä kanssa. Jäsenjärjestöjä on yhteensä 36.

Lue lisää