Pardiasta SASKin jäsen

Palkansaajajärjestö Pardiasta tuli SASKin uusin jäsen, kun liiton jäsenhakemus hyväksyttiin SASKin hallituksen kokouksessa eilen torstaina.

Pardia on toimihenkilökeskusjärjestö STTK:hon kuuluva ammattiliitto, johon kuuluu 23 jäsenjärjestöä ja noin 60 000 jäsentä. Jäsenten enemmistö työskentelee valtion virastoissa ja laitoksissa, yrityksissä, yliopistoissa ja Kelassa.

– Pardia haluaa olla mukana kansainvälisessä toiminnassa myös SASKin kautta ja tukea näin ammattiliittojen toimintaa maissa, joissa työ ja siitä saatava riittävä palkka eivät ole itsestäänselvyys, palkansaajajärjestö Pardian puheenjohtaja Antti Palola sanoo.

 

Aiheeseen liittyvää

SASK sai uuden jäsenjärjestön, kun Kelan toimihenkilöt liittyi mukaan

Ammattiliitto Kelan toimihenkilöt liittyi SASKin jäseneksi alkuvuodesta. Liitto edustaa muun muassa Kelan työntekijöitä ja on SASKin 36:s jäsenjärjestö.

Lue lisää

Suuri joukko järjestöjä vaatii oikeudenmukaista ekologista siirtymää

Ekologinen siirtymä on toteutettava oikeudenmukaisesti. Myös kehittyvien maiden työntekijöiden ääni pitää saada kuuluviin.

Lue lisää

Suomalaiset järjestöt Egyptin ilmastokokouksesta: Osallistumisen rajoittaminen uhkaa ilmastopolitiikan oikeudenmukaisuutta

Kansalaisyhteiskuntaan kohdistuneet rajoitustoimet varjostavat YK:n ilmastokokousta. Suomalaiset järjestöt painottavat, että osallisuus ja ihmisoikeuksien kunnioittaminen ovat oikeudenmukaisen ilmastopolitiikan ytimessä.

Lue lisää