Paikalliset ammattiliitot selvittävät Filippiineillä avustustoimiin ryhtymistä

Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASK seuraa huolestuneena Filippiinien myrskytuhojen jälkien selviämistä. SASKilla on aluetoimisto Filippiinien pääkaupungissa Manilassa. SASKin paikallinen aluekoordinaattori Marlon Quesada ja hänen perheensä ovat  kunnossa. SASKin aluetoimisto kykenee toimimaan normaalisti.

SASK on onnistunut tavoittamaan myös tärkeimmät filippiiniläiset kumppaninsa LEARNin ja SENTROn ja heidän avainhenkilönsä, jotka puolestaan pyrkivät saamaan yhteyden omiin kontakteihinsa tuhoalueella. Toistaiseksi he eivät kuitenkaan ole saaneet yhteyttä pahiten kärsineille alueille.

SASKin Helsingin toimisto, SASKin Manilan aluetoimisto ja SASKin kumppanit (LEARN ja SENTRO) jatkavat tilannekuvan rakentamista. Samalla selvitetään, voidaanko apua kanavoida paikallisten ay-liikkeen toimijoiden kautta.

SASK jatkaa tilanteen seuraamista ja tiedottaa uusista käänteistä. Apua katastrofialueelle voi lähettää mm. lahjoittamalla Suomen Punaisen Ristin katastrofikeräykseen.

SASKin viestintä päivittää Filippiinien aluetoimistolta tulevia tietoja myös SASKin Facebook-sivuille. Eli parhaiten pysyt tilanteen tasalla liittymällä SASKin Facebook-sivujen seuraajaksi osoitteessa www.facebook.com/www.sask.fi.

Isoimmat alueelta kantautuvat käänteet raportoidaan myös SASKin verkkosivuilla. SASKin hallituksen jäsenet pidetään ajantasalla sähköpostiin lähetettävillä tilannekatsauksilla, mikäli tilanne muuttuu.

Teksti: Aleksi Vienonen / SASK
Kuva: Katreena Bisnar / Facebook commons

Aiheeseen liittyvää

Muistetaan heitä, jotka eivät jouluna voi olla rakkaidensa luona – toivotaan yhdessä Reilua joulua!

SASKin Reilua joulua -keräyksellä tuetaan tulevana jouluna Nepalista ja Intiasta muun muassa Persianlahden maihin lähteviä siirtotyöntekijöitä.

Lue lisää

Toivotaan yhdessä Reilua joulua!

Tänäkin jouluna SASKin joulukeräyksellä autetaan maailman heikoimmassa asemassa olevia työntekijöitä. Muistetaan heitä, joiden työ ei taukoa joulunpyhinäkään.  SASK joulukortti 2020 Maailmaa koetteleva pandemia on iskenyt voimakkaimmin niiden

Lue lisää

Reilua joulua

SASKin Reilua joulua -keräyksellä tuetaan tulevana jouluna Nepalista ja Intiasta muun muassa Persianlahden maihin lähteviä siirtotyöntekijöitä. Heihin kohdistuvat ihmisoikeusloukkaukset ovat nousseet valokeilaan Qatarin miesten jalkapallon

Lue lisää