Nepalin talkoomatkapäiväkirja: Osa 7

3.12.2012 19:52

Aamu sarasti Pokharan kaupungissa sunnuntai aamuna, runsaan aamiaisen jälkeen suurin osa porukasta lähti vaeltamaan läheiselle Worl peace tempelille läheiselle vuorelle järven toiselle puolelle. Järven ylitys tapahtui kätevästi polkuveneillä.

Vaikka osu porukasta kärsi kovasta flunssasta sekä vatsavaivoista, lähdimme yhdessä iltapäivällä kuuntelemaan mielenkiintoista esittelyä Suomen ja Nepalin valtioiden yhteisestä vesihuolto sekä sanitaatio projektista. (Rural water supply and sanitation projeckt)

Projekti alkoi vuonna 2008 ja sen on tarkoitus päättyä vuonna 2017. Tavoitteena projektissa on saattaa puhdas vesi kaikille kotitalouksille, saada jokaiselle kodille oma wc sekä opettaa yleensä sanitaatio sekä hygieniatietoa kaikille ihmisille. Projektissa on tarkoitus, että kaikki ihmiset voivat osallistua projektin läpiviemiseen sekö oman asuinalueensa olojen parantamiseen.

Tapasimme illallisen merkeissä vielä muutamia ammattiyhdistysten edustajia hotellialalta, rakennusliitosta sekä Nepalilaisesta keskusjärjestöstä. Paikalla oli myös koulutussektorin edustaja. Keskustelimme paikallisista ajankohtaisista asioista.

Nepaliterveisin

Huomenna kohti tasankoa ja sarvikuonoja Chitwanin kansallispuistoon

– Chrisse ja Katja

Mikä ihmeen talkoomatka? Vastauksen löydät täältä

Aiheeseen liittyvää

Suomalainen ay-liike on osa globaalia ihmisoikeuspuolustajien joukkoa

Suomalaisen ay-liikkeen ihmisoikeustyö kehittyvissä maissa saa ihmisiltä vahvan tuen. Työ myös tuottaa tuloksia. Tässä kirjoituksessa SASKin toiminnanjohtaja Janne Ronkainen kertoo, mistä siinä oikein on kyse.

Lue lisää

Koskemattomat Nepalin dalitit

Nepal on noin 30 miljoonan asukkaan maa Himalajan juurella. Yhteiskunta perustuu noin 3 000 vuotta vanhaan kastijärjestelmään, missä ihmiset on jaettu syntymän ja perimän perusteella

Lue lisää

Nenäpäivä tulee taas!

On jälleen Nenäpäivä-keräyksen aika. Vuoden hauskin kampanja on samaan aikaan vakavalla ja tärkeällä asialla maailman lasten hyväksi. SASK on yksi järjestöistä, jonka työhön lahjoitusvaroja käytetään.

Lue lisää