Nepalin talkoomatkapäiväkirja: Osa 7

3.12.2012 19:52

Aamu sarasti Pokharan kaupungissa sunnuntai aamuna, runsaan aamiaisen jälkeen suurin osa porukasta lähti vaeltamaan läheiselle Worl peace tempelille läheiselle vuorelle järven toiselle puolelle. Järven ylitys tapahtui kätevästi polkuveneillä.

Vaikka osu porukasta kärsi kovasta flunssasta sekä vatsavaivoista, lähdimme yhdessä iltapäivällä kuuntelemaan mielenkiintoista esittelyä Suomen ja Nepalin valtioiden yhteisestä vesihuolto sekä sanitaatio projektista. (Rural water supply and sanitation projeckt)

Projekti alkoi vuonna 2008 ja sen on tarkoitus päättyä vuonna 2017. Tavoitteena projektissa on saattaa puhdas vesi kaikille kotitalouksille, saada jokaiselle kodille oma wc sekä opettaa yleensä sanitaatio sekä hygieniatietoa kaikille ihmisille. Projektissa on tarkoitus, että kaikki ihmiset voivat osallistua projektin läpiviemiseen sekö oman asuinalueensa olojen parantamiseen.

Tapasimme illallisen merkeissä vielä muutamia ammattiyhdistysten edustajia hotellialalta, rakennusliitosta sekä Nepalilaisesta keskusjärjestöstä. Paikalla oli myös koulutussektorin edustaja. Keskustelimme paikallisista ajankohtaisista asioista.

Nepaliterveisin

Huomenna kohti tasankoa ja sarvikuonoja Chitwanin kansallispuistoon

– Chrisse ja Katja

Mikä ihmeen talkoomatka? Vastauksen löydät täältä

Aiheeseen liittyvää

Koskemattomat Nepalin dalitit

Nepal on noin 30 miljoonan asukkaan maa Himalajan juurella. Yhteiskunta perustuu noin 3 000 vuotta vanhaan kastijärjestelmään, missä ihmiset on jaettu syntymän ja perimän perusteella

Lue lisää

Malawissa naiset tekevät enää päivävuoroa

Aiemmin hiilikaivoksella työskentelevät naiset kärsivät sosiaalitilojen puutteesta sekä pitkistä kotimatkoista. SASKin ja Teollisuusliiton avulla naisten asemaa on saatu parannettua.

Lue lisää

Naistenpäivää!

Kansainvälisen naistenpäivän ajatus hukkuu krääsän ja stereotyyppisten ”naisellisten” lahjojen alle, kun oikeasti huomio tulisi kiinnittää tasa-arvoasioihin, sanoo SASKin tasa-arvoasiantuntija Tarja Valtonen.

Lue lisää