Nenäpäivä tulee taas!

Suomen kahdeksas Nenäpäivä-kampanja käynnistyy tänään. Tavoitteena on kerätä 2,9 miljoonaa euroa kehitysmaiden lasten hyväksi. Luvassa on historian suurin kampanja: mukana on ennätysmäärä yhteistyötahoja ja valtakunnallisia Nenätapahtumia on luvassa kymmenissä kaupungeissa eri puolilla Suomea.

SASK on yksi järjestöistä, joiden kautta Nenäpäivä-varoja kanavoidaan eteenpäin. SASKin kautta Nenäpäivä-varoin tuetaan tiilitehtaiden perheitä ja lapsia Intiassa ja Nepalissa, Obuasin kaivostyöntekijöiden vaimojen yhdistystä Ghanassa sekä naisille ja nuorille suunnattua lukutaito- ja ammattikoulutusohjelmaa Haitissa.

Tiimit kokoon ja keräämään

SASK kannustaa tänäkin vuonna liittoja ja ammattiosastoja – ja pienempiäkin porukoita – perustamaan tiimejä, jotka järjestävät tempauksia kerätäkseen rahaa Nenäpäivän hyväksi. Kannattaa ensin selvittää, onko liitolla jo olemassa emotiimi, jonka alaisuuteen voi perustaa oman tiimin.

Nenäpäivä-kampanja huipentuu 7. marraskuuta järjestettävään viisituntiseen Nenäpäivä-show’hun Yle TV2:lla. Lähetyksessä esitetään videopätkiä SASKin Nepalin hankkeesta. Kampanjan hyvän tekijät Krista Siegfrids ja Ylen uutisjuontaja Jussi-Pekka Rantanen kävivät keväällä tutustumassa SASKin toimintaan Nepalin tiilitehdasalueilla.

Kuva: Nenäpäivä-säätiö

Lisätietoa SASKista ja Nenäpäivästä
Nenäpäivän nettisivut

Aiheeseen liittyvää

Black Friday on vain yksi musta päivä muiden päivien lomassa

Halpojen vaatteiden takana on monesti hyvin matalia palkkoja. Koronaviruspandemia on saanut työntekijät miltei epätoivoiseen asemaan, kun kansainväliset vaatebrändit ovat peruuttaneet jo tehtyjä tilauksiaan.

Lue lisää

Mikä ihana päivä kuluttaa!

Kysymällä myyjältä esimerkiksi tuotteen eettisyydestä herätät tietoisuutta ja pidät yritykset kiinnostuneina tuotannon vastuullisuudesta. Osallistumalla kansalaistoimintaan tai ay-liikkeeseen voit vaikuttaa aktiivisemmin. Äänestämällä taas voit vaikuttaa siihen,

Lue lisää

Malawissa naiset tekevät enää päivävuoroa

Aiemmin hiilikaivoksella työskentelevät naiset kärsivät sosiaalitilojen puutteesta sekä pitkistä kotimatkoista. SASKin ja Teollisuusliiton avulla naisten asemaa on saatu parannettua.

Lue lisää