Namibian vartijoiden työolot kohenevat

Vierailunsa aikana Elsie Ashipala kertoi Namibian vartijoiden kurjista työoloista.

Hänen vierailustaan tehtiin myös videohaastattelu, joka näytettiin PAMin jäsentapahtumassa viikonvaihteessa Helsingin Jäähallissa.

Tammikuussa alkaneessa SASKin ja PAMin hankkeessa pyritään kohentamaan Namibian vartijoiden työolosuhteita ja kohottamaan alan järjestäytymisastetta, jotta vartijoiden ammattiliitto tunnustettaisiin työpaikkatasolla virallisesti työntekijöiden edustajaksi. Jotta liitto tunnustetaan virallisesti, yli 50 prosenttia työntekijöistä täytyy kuulua liittoon.

Ashipalan mukaan Namibian vartiointialan suurimmat ongelmat liittyvät epäinhimillisen pitkiin työvuoroihin sekä turvattomiin työmatkakuljetuksiin. Myös palkkaus on kehno. Osa työntekijöistä ei saa lainkaan vapaapäiviä.

Aleksi Vienonen/SASK

Aiheeseen liittyvää

Tutkitusti totta: SASKin työ maailmalla on vaikuttavaa – työolot paranevat koulutuksen myötä

Parantaako ammattiliittojen tarjoama koulutus työoloja Mosambikissa? Siltä näyttää. Koulutetut työntekijät pystyvät parantamaan työolojaan.

Lue lisää

Vanhempien työolot vaikuttavat lasten koulutusmahdollisuuksiin

Nenäpäivävaroilla tuetaan SASKin kotiapulaishankkeita. Kotiapulaiset ovat usein yhteiskunnassa heikossa asemassa. Se, että he saavat elämiseen riittävää palkkaa ja että heillä on mahdollisuus esimerkiksi sosiaaliturvaan, parantaa

Lue lisää

Pitkäjänteistä työtä työelämän ihmisoikeuksien puolesta

Kymmenen vuotta ei ole aika eikä mikään, jos tavoitteena on parantaa vaikkapa kahden miljoonan indonesialaisen työehtoja. SASKin hankkeissa vuonna 2019 saavutetut tulokset ovat vaatineet paitsi

Lue lisää