Myanmarissa ammatillista järjestäytymistä tuetaan sopimuksella

Kansainvälisiä vaatebrändejä on saatu mukaan edistämään työntekijöiden oikeuksia. Vaikka parannuksia on saatu aikaan, on Myanmarissa edelleen paljon työn sarkaa. SASK tukee paikallisen teollisuustyöntekijöiden ammattiliiton työtä parempien työolojen puolesta.
Tekstiilitehdas Myanmarissa.
Myanmarilainen tekstiilitehdas. Kuva ei liity tapaukseen.

Myanmarissa on saatu aikaan yhteisymmärrystä vaatebrändien, vaatteita tuottavien tehtaiden ja ammattiliittojen välillä. Yksi esimerkki tästä on Kamcaine Manufacturing -tehtaan tapaus, jossa yhtiö käytti koronaviruspandemiaa tekosyynä 57:n Myanmarin teollisuustyöntekijöiden liittoon IWFM:ään kuuluvan työntekijän irtisanomiseen. Kuukausien neuvottelujen ja kampanjoinnin jälkeen yritys ja liitto pääsivät sopimukseen ja työntekijät otettiin takaisin töihin.

Toinen tapaus on Glory Fashion -nimiseltä tehtaalta, jossa työnantaja irtisanoi kolme liiton johtoon kuulunutta työntekijää sillä perusteella, että he olisivat rikkoneet työsopimusta. Työntekijät otettiin pitkällisen prosessin jälkeen takaisin töihin. Ratkaisussa ensiarvoisen tärkeää oli se, että Glory Fashion -tehtaalta vaatteita hankkivat kansainväliset brändit painostivat tehdasta ottamaan työntekijät takaisin. Tehdas tuottaa vaatteita muun muassa irlantilaiselle Primark-vaateketjulle. Primark on osa ACT-yrityksiä.

ACT (Action, Collaboration, Transformation) on uraauurtava sopimus maailmanlaajuisten tuotemerkkien, vähittäiskauppiaiden ja ammattiliittojen välillä. Sopimuksella pyritään saavuttamaan elämiseen riittävät palkat työehtosopimusneuvottelujen kautta vaatetus-, tekstiili- ja jalkineteollisuuden aloilla sekä varmistamaan ammatillisen järjestäytymisen mahdollisuus.

ACT-yritykset ja teollisuustyöntekijöiden maailmanliitto IndustriALL ovat luoneet ohjeet, joilla turvataan työntekijöiden oikeus järjestäytyä. Ohjeistus on suunniteltu ehkäisemään ammatillisesta järjestäytymisestä aiheutuvia konflikteja ja samalla se pyrkii muuttamaan Myanmarin tuotantoympäristöä vastuullisemmaksi. Ohjeistuksen mukaan työntekijöiden järjestäytymisen estolle on nollatoleranssi.

— Vaikka ACT-merkit, IndustriALL ja IWFM ovat saavuttaneet merkittävää edistystä Myanmarissa, maassa on vielä tehtävä paljon työtä järjestäytymisoikeuksien suojelemiseksi, työehtosopimusneuvottelujen edistämiseksi ja kestävien ja vastuullisten työsuhteiden luomiseksi, sanoo IWFM:n johtaja Khaing Zar IndustriALLin sivuilla julkaistussa artikkelissa.

SASK tukee IWFM:n työtä neuvotteluissa muotibrändien kanssa ja vaikuttamisessa niiden vastuullisuuteen.

Samalla Myanmarista kuuluu myös huolestuttavia uutisia. Ay-liikkeen uutispalvelu Labour Start raportoi tapauksesta, jossa kaksisataa järjestäytynyttä työntekijää urheiluvaatteita valmistavalta tehtaalta olisi saanut potkut, kun he olivat vaatineet turvallisuustoimenpiteitä koronan varalta. Sivusto raportoi myös tapauksesta, jossa yhtä liittojohtaa kohtaan olisi käytetty väkivaltaa.

Aiheeseen liittyvää

Minimipalkka nousemassa Myanmarissa – pieni helpotus vaatteidemme ompelijoille

Myanmarin uusi minimipalkka 3,60 euroa päivässä (4800 kyatia) tulee voimaan huhtikuussa, jos presidentti hyväksyy korotuksen. Siitä on ollut neuvottelemassa muun muassa SASKin tukeman keskusjärjestön CTUM:n

Lue lisää

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ SASKin jäsenjärjestöksi

OAJ liittyy Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskuksen SASKin jäseneksi vuoden 2020 alusta. OAJ haki työntekijöiden oikeuksiin keskittyvän kehitysyhteistyöjärjestön jäsenyyttä valtuuston uusien kansainvälisten linjausten vuoksi. – Meille on tärkeää

Lue lisää

Jäsenjärjestöt

SASK edistää ihmisarvoista työtä ja reiluja työoloja maailmalla yhdessä jäsenjärjestöjensä kanssa. Jäsenjärjestöjä on yhteensä 37.

Lue lisää