Hyvää naistenpäivää!

”Samiah on intialainen kirjanpitäjä Bangaloresta. Aikaisemmin hän työskenteli 12–14-tuntisia työpäiviä firmassa, jolle moni eurooppalainenkin yritys on ulkoistanut taloushallintonsa. Kunnes hän sai tarpeekseen…”

Tänään tiistaina (8.3.) vietetään kansainvälistä naistenpäivää. Auta naistenpäivänä kehitysmaiden naisia nousemaan köyhyyskierteestä tarjoamalla heille mahdollisuus kuulua ammattiliittoon. Köyhyys kehitysmaissa ei vähene ilman ammattiliittojen ruohonjuuritason työtä.

Pelkkä työ tai työpaikkojen synnyttäminen ei riitä nostamaan naisia köyhyydestä, vaan työehtojen on oltava inhimilliset ja palkalla pitää pystyä elämään. Myös tulonjaon on oltava oikeudenmukainen.

Sano naistenpäivänä vahva ei naisten nälkäpalkoille ja epäinhimillisille työoloille kehitysmaissa. Tue Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskuksen työtä. Tarjoa naistenpäivänä mahdollisuus kuulua ammattiliittoon.

Lue Samiahin koko tarina ja lahjoita!

Voit lahjoittaa myös lähettämällä tekstiviestin SASK numeroon 16499 (10 €). Vahvan tehtävä on tukea heikkoa!

Ay-liikkeen globaalit tasa-arvohaasteet

  • Globaalisti naisten osuus palkkatyössä käyvistä on 26 prosenttiyksikköä pienempi kuin miesten.
  • Suurin osa maailman pätkä- ja silpputöistä lankeaa naisten harteille.
  • Maailmanlaajuisesti naisten keskipalkat ovat 4–36 prosenttia matalampia kuin vastaavan tason tehtävissä olevien miesten.
  • Maailman ammattiliittojen jäsenistä naisia on noin 40 prosenttia, mutta ammattiliittojen johtotehtävissä heidän osuutensa on vain noin 15 prosenttia. 

Lähde: ITUC

Aiheeseen liittyvää

Naistenpäivää!

Kansainvälisen naistenpäivän ajatus hukkuu krääsän ja stereotyyppisten ”naisellisten” lahjojen alle, kun oikeasti huomio tulisi kiinnittää tasa-arvoasioihin, sanoo SASKin tasa-arvoasiantuntija Tarja Valtonen.

Lue lisää

Malawissa naiset tekevät enää päivävuoroa

Aiemmin hiilikaivoksella työskentelevät naiset kärsivät sosiaalitilojen puutteesta sekä pitkistä kotimatkoista. SASKin ja Teollisuusliiton avulla naisten asemaa on saatu parannettua.

Lue lisää

Black Friday on vain yksi musta päivä muiden päivien lomassa

Halpojen vaatteiden takana on monesti hyvin matalia palkkoja. Koronaviruspandemia on saanut työntekijät miltei epätoivoiseen asemaan, kun kansainväliset vaatebrändit ovat peruuttaneet jo tehtyjä tilauksiaan.

Lue lisää