Eduskuntavaalit: On tärkeää turvata rahoitus työelämän ihmisoikeuksien puolustamiselle maailmalla

Äänestämällä eduskuntavaaleissa voi vaikuttaa myös siihen, miten Suomi tukee työntekijöiden oikeuksia muualla maailmassa.

SASKin eduskuntavaalislogan: Työntekijöiden oikeuksien asemaa kehityspolitiikassa vahvistettavaSASK tavoittelee kevään eduskuntavaaleissa sitä, että työelämän ihmisoikeudet huomioidaan Suomen kehityspoliittisissa linjauksissa ja toimissa.

Se edellyttää, että kehitysyhteistyön taloudelliset resurssit ja jatkuvuus turvataan myös tulevaisuudessa.

Lisäksi Eurooppaan tarvitaan riittävän kattava ja velvoittava yritysvastuulaki, jonka tarkoitus on varmistaa, että työelämän ihmisoikeudet toteutuvat yritysten koko arvoketjussa.

– Erityisesti kansalaisjärjestöjen tekemän kehitysyhteistyön resurssit on varmistettava, sillä ne ovat tutkitusti tehokkaita kehitysyhteistyön toteuttajia, korostaa SASKin toiminnanjohtaja Janne Ronkainen.

SASKin tuella on vuosien varrella parannettu miljoonien työntekijöiden oikeutta järjestäytyä, laajennettu sosiaaliturvaa sekä korotettu minimipalkkoja monissa kehittyvissä maissa.

 

Aiheeseen liittyvää

Vaikuttaminen

SASK tavoittelee eduskuntavaaleissa 2023 sitä, että kehitysyhteistyön taloudelliset resurssit ja jatkuvuus turvataan myös tulevaisuudessa. Työelämän ihmisoikeudet tulee huomioida Suomen kehityspoliittisissa linjauksissa ja toimissa. Lisäksi Eurooppaan

Lue lisää

Pitkäjänteistä työtä työelämän ihmisoikeuksien puolesta

Kymmenen vuotta ei ole aika eikä mikään, jos tavoitteena on parantaa vaikkapa kahden miljoonan indonesialaisen työehtoja. SASKin hankkeissa vuonna 2019 saavutetut tulokset ovat vaatineet paitsi

Lue lisää

Tutkitusti totta: SASKin työ maailmalla on vaikuttavaa – työolot paranevat koulutuksen myötä

Parantaako ammattiliittojen tarjoama koulutus työoloja Mosambikissa? Siltä näyttää. Koulutetut työntekijät pystyvät parantamaan työolojaan.

Lue lisää