Eduskuntavaalit: On tärkeää turvata rahoitus työelämän ihmisoikeuksien puolustamiselle maailmalla

Äänestämällä eduskuntavaaleissa voi vaikuttaa myös siihen, miten Suomi tukee työntekijöiden oikeuksia muualla maailmassa.

SASKin eduskuntavaalislogan: Työntekijöiden oikeuksien asemaa kehityspolitiikassa vahvistettavaSASK tavoittelee kevään eduskuntavaaleissa sitä, että työelämän ihmisoikeudet huomioidaan Suomen kehityspoliittisissa linjauksissa ja toimissa.

Se edellyttää, että kehitysyhteistyön taloudelliset resurssit ja jatkuvuus turvataan myös tulevaisuudessa.

Lisäksi Eurooppaan tarvitaan riittävän kattava ja velvoittava yritysvastuulaki, jonka tarkoitus on varmistaa, että työelämän ihmisoikeudet toteutuvat yritysten koko arvoketjussa.

– Erityisesti kansalaisjärjestöjen tekemän kehitysyhteistyön resurssit on varmistettava, sillä ne ovat tutkitusti tehokkaita kehitysyhteistyön toteuttajia, korostaa SASKin toiminnanjohtaja Janne Ronkainen.

SASKin tuella on vuosien varrella parannettu miljoonien työntekijöiden oikeutta järjestäytyä, laajennettu sosiaaliturvaa sekä korotettu minimipalkkoja monissa kehittyvissä maissa.

 

Aiheeseen liittyvää

Tutkitusti totta: SASKin työ maailmalla on vaikuttavaa – työolot paranevat koulutuksen myötä

Parantaako ammattiliittojen tarjoama koulutus työoloja Mosambikissa? Siltä näyttää. Koulutetut työntekijät pystyvät parantamaan työolojaan.

Lue lisää

Ay-liikkeen ihmisoikeustyötä pidetään tärkeänä

Suomen ammattiliittojen solidaarisuuskeskus SASK teetti tutkimuksen, jossa tarkasteltiin järjestön tunnettuutta sekä teemojen tärkeyttä suuren yleisön mielessä. Tutkimuksen mukaan SASK on suuren yleisön silmissä melko tuntematon,

Lue lisää

Kehityspolitiikan tulosraportti: Järjestöjen kehitysyhteistyö on tuloksellista – tätä Suomen verorahoilla saadaan aikaan

Suomen kehitysyhteistyö on vaikuttavaa ja tuloksellista, selviää tänään keskiviikkona julkaistusta kehityspolitiikan tulosraportista. Maailman monet kriisit korostavat pitkäjänteisen kehitysyhteistyön tärkeyttä.

Lue lisää