Blogi: Positiivisella mielellä Atlantin yllä, jalat turvoksissa uutta ja innostavaa kohti!

JHL:n 12 aktiivia suuntasivat alkuviikosta Ecuadoriin tutustumaan JHL:n ja SASKin solidaarisuustyöhön Latinalaisessa Amerikassa. Vuorokauden kestäneen matkan aikana pohdittiin odotuksia matkan suhteen.
 
Päivi Lillebergille on tärkeä varmistua JHL:n osallistumisen merkityksestä Andien alueen kehitysyhteistyökohteissa. Pitkän matkanteon vaivan palkitsevat tapaamiset myös paikallisten ay-toimijoiden kanssa.
 
Tuula Bruunin tärkein motiivi on halu tutustua erilaiseen kulttuuriin, ay-liikkeeseen ja ihmisiin. Maasta saa varmasti kokemuksia, joita voi palattua jakaa muiden kanssa kotimaassa.
 
Raija Vuori-Lehkonen on tyytyväinen siihen, että vihdoinkin pääsee tutustumaan SASKin toimintaan ”paikan päällä”.
 
Tuula Kiander odottaa monipuolisia keskusteluja ja pohti, mitä ecuadorilaiset mahtavat kysyä JHL:n aktiiveilta. Kuten hän sanoo: ”jos ajatteluni rajat ovat maailmani rajat, niin mitä ajatuksia rajoille tulo nostaa esille: avartuuko ajatteluni, maailmani?”
 
Eila Pelttari totesi että kansainvälisyys ja solidaarisuus on omassa toiminnassa moottori, joka antaa voimavaroja arjen edunvalvontatyöhön.
 
Kristiina Valonen-Yilmazia kiinnostaa Etelä-Amerikka ja ylipäätään ihmisten tasavertainen ja oikeudenmukainen kohtelu niin meillä kuin muualla.
 
Hannele Olli haluaa nähdä, miltä JHL:n kehityshankkeet näyttävät paikan päällä – tämä oli tilaisuus jota ei voinut ohittaa.
 
Ecuadorin talkoomatkablogia voi seurata nettiosoitteessa: talkooecuador.blogspot.fi
 

Aiheeseen liittyvää

Vapaaehtoistoiminnan asiantuntijan sijaiseksi Susanna Haapalainen

Susanna sijaistaa Roosa Rusasta tämän perhevapaan ajan. Hänellä on kokemusta työskentelystä muun muassa Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:stä. SASKin työhön hän on tutustunut muun muassa

Lue lisää

Opintomatka Kolumbiaan

Opintomatkalla tutustutaan työntekijöiden arkeen sekä ay-liikkeen ja SASKin toimintaan Kolumbiassa marras–joulukuussa. Matkan osallistujat on jo valittu.

Lue lisää

Euroopan parlamentilta vihreää valoa yritysvastuudirektiiville

Euroopan parlamentti hyväksyi tänään oman kantansa komission yritysvastuudirektiiviesitykseen. Kanta direktiiviin hyväksyttiin selvin äänin 366–225.

Lue lisää