SASKin talkoomatka Mosambikiin pyörähti käyntiin

SASKin talkoomatka Mosambikiin käynnistyi alkuviikosta, kun viidentoista SASKin kannatusjäsenen joukko aloitti matkansa. Porukka pääsi onnellisesti matkasuunnitelman mukaisesti perille Mosambikin pääkaupunkiin Maputoon tiistaina.

Matkaa voi seurata lukemalla matkalaisten blogia tai seuraamalla SASKin Facebook-sivuja.

Talkoomatkan tarkoituksena on tutustuttaa osallistujat SASKin ja suomalaisten ammattiliittojen tekemään solidaarisuus- ja kehitysyhteistyöhön Mosambikissa.

Tänään perjantaina talkoomatkalaiset laittoivat Nenäpäivän kunniaksi nenät päähänsä. He haastavat kaikki Suomen ay-aktiivit mukaan tänään 8. marraskuuta huipentuvaan Nenäpäiväkeräykseen.

Osallistujien itsensä kustantama solidaarisuusmatka

Talkoomatka on osallistujien itsensä kustantama solidaarisuusmatka, jonka ohjelman järjestävät SASKin paikalliset kumppanit. SASK on järjestänyt matkoja muun muassa Nicaraguaan, Dominikaaniseen tasavaltaan, Tansaniaan, Namibiaan, Ghanaan, Uruguayhin, Brasilian Amazonasille ja Nepaliin.

Talkoomatkalle valitaan ammattiliittojen jäseniä, jotka ovat kiinnostuneita kasvattamaan tietämystään kehitysmaiden arjesta ja työelämästä sekä ay-liikkeen kehitysyhteistyöstä.

Talkoomatkojen suuren suosion takia vuonna 2013 talkoomatkalle valittiin vain henkilöitä, jotka ovat SASKin kannatusjäseniä.

Ryhmä koottiin siten, että siinä on mukana mahdollisimman tasapuolisesti eri ammattialoja ja -liittoja edustavia sekä eri ikäisiä naisia ja miehiä eri puolilta Suomea. Matkalaisille järjestettiin ennen lähtöä viikonlopun mittainen valmennuskurssi.

SASK päättää vuoden 2014 talkoomatkoista alkuvuonna. Hakuaika alkaa alustavan suunnitelman mukaan helmi-maaliskuussa. Jos haluat mukaan ensi vuoden talkoomatkalle, parhaiten saat hakuajoista tiedon liittymällä SASKin kannatusjäseneksi jo tänään.

Lue lisää: Mosambikin talkoomatkablogista ja SASKin verkkosivuilta.

Teksti: Aleksi Vienonen / SASK
Kuva: Henna-Kaisa Sivonen

Jaa artikkeli: