Vesi on perusoikeus -kampanjalle arvokkaat lähettiläät

Arkkipiispa Kari Mäkinen lähettää tukisanoissaan tärkeän ja vahvan viestin:

– Vesi on elämän lähde. Kaikista elämälle välttämättömistä tarpeista puhdas vesi on ratkaisevin. Kun puolustamme jokaisen oikeutta veteen, puolustamme jokaisen oikeutta elämään, ilman ehtoja. Veden alistaminen voitontavoittelun välineeksi rikkoo Jumalan luoman elämän pyhyyttä vastaan, sanoo Mäkinen.

Hanna-Maria Seppälä, joka on edustanut Suomea menestyksekkäästi useissa Euroopan ja maailman tason kisoissa puolestaan haluaa viestiä siitä, kuinka tärkeä asia puhdas vesi on hänelle hänen omassa työssään ja toisaalta kuinka tärkeä se on kaikille ihmisille.

– Sekä harjoittelun että hyvän fyysisen kunnon ja terveyden vuoksi vesi on minulle ensiarvoisen tärkeä asia. Vesi on elämän perusedellytys, siksi puhtaan veden pitää olla kaikkien oikeus, toteaa Seppälä.

Tukea aloitteelle tulee nyt ripeään tahtiin, ja nimiä vetoomuksen puolesta on kertynyt 27 EU-maassa jo yli 800 000. Suomessa allekirjoituksia on noin 4000. EUn kansalaisaloite vaatii vähintään miljoona allekirjoitusta, jotta komissio ottaisi aloitteena olevan asian käsittelyyn. Kullakin maalla on lisäksi kansallinen minimimäärä, joka Suomessa on 9750.

Euroopan julkisen alan ammattijärjestöjen federaatio EPSU ja sen jäsenliitot käynnistivät aloitteen vuonna 2012. Tavoitteena on, että myös Euroopan unioni tunnustaa lainsäädännössään veden ihmisten perusoikeudeksi kuten YK teki jo vuonna 2010.

Kampanjaa ovat ilmoittaneet tähän mennessä tukevansa SAK, STTK, Akava, SASK, Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL ry, Plan Suomi, Finnish Water Forum, Eurooppalainen Suomi, Luontoliitto, Maan Ystävät.

Allekirjoita aloite:
www.vesionperusoikeus.fi

Tykkää kampanjasta Facebookissa:
www.facebook.com/vesionperusoikeus

Lähde: Fipsun tiedote 1.2.2013

 

Aiheeseen liittyvää

Haku SASKin lähettiläskoulutukseen on auki!

Haku SASKin vuoden ensimmäiseen lähettiläskoulutukseen on auki. Lue lisää ja hae mukaan!

Lue lisää

Hae mukaan SASKin lähettiläskoulutukseen!

Koulutus järjestetään Helsingissä 7.–9.10.2022. Haku koulutukseen on auki 11. syyskuuta asti. Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille 15. syyskuuta mennessä.

Lue lisää

Online: Lähettiläskoulutus

Jos työelämän ihmisoikeudet kiinnostavat, tämä koulutus on sinulle! Opit ymmärtämään paremmin globaalia työelämää työntekijöiden oikeuksien näkökulmasta. Opit myös, miten työoloihin voidaan vaikuttaa. Koulutus on maksuton

Lue lisää