Uruguayn talkoomatkapäiväkirja: Osa 27

9.12.2012 20:25

Eilen jäimme viettämään viimeistä päivää ja iltaa Juan Lacazeen (minä, Anu, Tommi, Rauni, Ulla ja Tarja). Päivästä kehittyi täysin pilvetön ja tuulinen, täydellinen rantapäivä. Tommin tekemän täydellisen aamiaisen jälkeen rantsussa kuluikin ak:lta miltei koko päivä.

Jahka ensin olin hiukka harjoitellut ruutuhyppelyä hiekalla (Tommi voitti edellisen kisan niin ylivoimaisesti), aloin hiljalleen kiinnittämään huomiota rannan kuntoon. Suomen itsenäisyyspäivänä riehunut myrsky oli heittänyt rannan täyteen roskaa, muovipusseja ja muovipulloja. Aloitin roskien keräämisen vedenrajasta, kävelytien puoleisesta päädystä. Kun löytämäni ehjät muovipussit täyttyivät ja loppuivat, olin saanut yli kymmenen pussillista roskia kerättyä, ehkä 50 eri kokoista littaantunutta muovipulloa, kaksi mattoa, lapsen kengän ja ilmeisesti jonkun koulukirjan kasattua keoksi kävelytien vallin viereen. Täytyy vaan toivoa, että roskakuski huomaa ne ja vie eteenpäin. Rantojen suurkuluttajana myönnän, että tuli mielettömän hyvä fiilis kiittää juuri tätä rantaa tällä tavoin, se monesti pelasti pölyn ja kuumuden keskeltä mut.

Lomatunnelmissa on ihanaa olla; lukea Elisabeth Taylorin elämänkertaa, nukahtaa aurinkoon ja käräyttää selkänsä, ja illalla koko jäljelle jääneen poppoon kanssa syödä, juoda ja puhua hyvin ankkalammen ravintolassa.

Tänään saavuimme tänne Colonial el Sacramentoon. Täällä hotellissa on kaakelit ja lakanat ja vessan saa vetää nappulasta ja lattiatkin laatoitettu. Hiukan on sopeutumisvaikeuksia kun ei voi mitään vihreetä jynssätä ammeesta tai pesualtaasta.

Hammaslääkäri on tien toisella puolella, pisti vaan silmään.

Nina

Mikä ihmeen talkoomatka? Vastauksen löydät täältä

Aiheeseen liittyvää

Mikä ihana päivä kuluttaa!

Kysymällä myyjältä esimerkiksi tuotteen eettisyydestä herätät tietoisuutta ja pidät yritykset kiinnostuneina tuotannon vastuullisuudesta. Osallistumalla kansalaistoimintaan tai ay-liikkeeseen voit vaikuttaa aktiivisemmin. Äänestämällä taas voit vaikuttaa siihen,

Lue lisää

Black Friday on vain yksi musta päivä muiden päivien lomassa

Halpojen vaatteiden takana on monesti hyvin matalia palkkoja. Koronaviruspandemia on saanut työntekijät miltei epätoivoiseen asemaan, kun kansainväliset vaatebrändit ovat peruuttaneet jo tehtyjä tilauksiaan.

Lue lisää

Kuolema on jokapäiväistä Qatarissa, mutta Narayan Dhoj suunnittelee silti paluuta

Nepalilainen mekaanikko on pystynyt pitämään puolensa rakennustyömailla, mutta hän tietää, että monet kohtaavat sortoa ja jäävät ilman ansioita.

Lue lisää