Uruguayn talkoomatkapäiväkirja: Osa 17

1.12.2012 23:36

Cherro Catossa tottui nukkumaan kissa ja koiratappeluiden melskeessä, mitä vielä?Kukko kiekuu, kello 04.30. Kukko kiekuu, kello 05.30. Kukko kiekuu, kello 06.30. Herätyskello soi 07.15, torkku tulille. 07.20 Ismo (oikealta nimeltään Matti) tulee kolkuttelemaan, Late etkö sinä ole vieläkään herännyt. Edellisenä iltana olimme tuumanneet että teemme itse oman aamupalan, kun siihen nyt ensimmäisen kerran on mahdollisuus. Tommi olikin ravintola-alan ammattilaisena loihtinut pöydän koreaksi, eikä mitään puuttunut.

Matkustamista tiedossa tälle päivälle. Tavarat kantoon ja menoksi. Gabriel tarjosi vielä kyydit linja-auto asemalle. Jukka yritti tarjota maksua majoituksesta, mutta korvaus ei kelvannut. Gabriel oli kertonut Jukalle että vierailumme maatilalla, nuorten vieroitusklinikalla oli hyvin tärkeä nuorille ja että on hyvä kun pystyy välillä tekemään solidaarisuustyötä toiseenkin suuntaan.

Kolmen tunnin köröttelyn jälkeen saavumme Maldonadoon joka on myös läänin pääkaupunki. Maldonado sijaitsee Punta Del Esten välittömässä läheisyydessä. Punta Del Este taas on koko Etelä-Amerikan suosituimpia rantakohteita. Sesongin aikana asukasluku alueella nousee 130 tuhannesta yli puoleen miljoonaan asukkiin. Sesonki alueella alkaa 20.12. Vastassa meitä minibussi ja PIT-CNT:n Sulema ja terveydenhoitoalan Rosanna .

Lähdimme kiertämään Punta Del Esten rantaviivaa minibussilla, kuskin selostaessa ypärillä näkyviä rakennuksia. Asuntoja ei alueella numeroitu, vaan kaikille huviloille/kartanoille, oli omat nimet. Tuolla neuvotteli Fidel Castro ja Lindon Johnson. George Bush asui tuolla vierailullaan. Concrad Hotelliketjun omistajan lukaali vasemmalla. Tuossa kerrostalossa on vain 600-900 neliön asuntoja. Kartano oikealla maksaa 20 miljoonaa dollaria. Tuolla Brasilialainen miljonääri piti joka viikko miljoonan maksavat juhlat, missä oli esiintymässä mm Julio Iglesias, kunnes häneltä loppui rahat. Melkein sukua julkkikselle kuski tiesi hammaslääkärin kartanon ja hänen pojan riistäneen itseltään hengen. Paikallinen seiska tullut luettua hyvin ja tarkkaan. Alueen kuuluisin nähtävyys, hiekasta nousevat jättisormet käytiin myös kuvaamassa. Sateinen keli ei myöskään estänyt tutustumista merileijonaan, joka uiskenteli satamassa ja tuli aivan vierelle poustailemaan.

Tarpeeksi nähtyämme, suuntasimme 30 km pohjoiseen Piriapoliseen. Huomattavasti huokeamman oloinen rantakohde pisti monet miettimään viimeisen lomaviikon viettämistä. Juuri Piriapoliksessa sijaitsee Metalliliiton kesäpaikassa, mihin olisi tarjolla edullinen majoitus. Alkuillasta lähdimme reittibusilla kohti Montevideota, mistä jatkoimme kohti maan koillisosaa Juan Lacazeen.

– Lauri

Mikä ihmeen talkoomatka? Vastauksen löydät täältä

Aiheeseen liittyvää

Malawissa naiset tekevät enää päivävuoroa

Aiemmin hiilikaivoksella työskentelevät naiset kärsivät sosiaalitilojen puutteesta sekä pitkistä kotimatkoista. SASKin ja Teollisuusliiton avulla naisten asemaa on saatu parannettua.

Lue lisää

Kuolema on jokapäiväistä Qatarissa, mutta Narayan Dhoj suunnittelee silti paluuta

Nepalilainen mekaanikko on pystynyt pitämään puolensa rakennustyömailla, mutta hän tietää, että monet kohtaavat sortoa ja jäävät ilman ansioita.

Lue lisää

Black Friday on vain yksi musta päivä muiden päivien lomassa

Halpojen vaatteiden takana on monesti hyvin matalia palkkoja. Koronaviruspandemia on saanut työntekijät miltei epätoivoiseen asemaan, kun kansainväliset vaatebrändit ovat peruuttaneet jo tehtyjä tilauksiaan.

Lue lisää