Ulkoministeriö päätti SASKin rahoituksesta

Ulkoministeriö myönsi Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskukselle 16,5 miljoonan euron rahoituksen seuraaville kolmelle vuodelle. Ensi vuodelle myönnettiin 5 miljoonaa, sitä seuraavalle 5,5 miljoonaa ja vuodelle 2017 6 miljoonaa. Rahoituksen turvin SASK toteuttaa kolmivuotista kehitysyhteistyöohjelmaansa, joka on hyväksytty sekä ministeriössä että SASKin hallituksessa.

SASKin toiminnanjohtaja Janne Ronkainen uskoo rahoituksen kasvaneen siksi, että SASK toimii nykyisen kehityspolitiikan ytimessä.

– Globaalit työelämän kysymykset ovat kehityspolitiikan keskiössä. Meidän mielestämme paras tapa vähentää köyhyyttä on ihmisarvoinen työ, josta maksetaan elämiseen riittävää palkkaa.

Työelämän perusoikeudet kaikkialle maailmaan

SASK pyrkii vaikuttamaan siihen, että Kansainvälisen työjärjestön ILOn määrittelemät työelämän perusoikeudet otetaan käyttöön työpaikkojen vähimmäisstandardeina kaikkialla maailmassa.

Myös kehitysministeri Sirpa Paatero kommentoi aiemmin SASKin saamaa rahoitusta toteamalla, että juuri SASKin kaltainen toiminta vahvistaa kohdemaiden kansalaisyhteiskuntaa ja aktivoi kansalaisia osallistumaan ja viemään yhteiskuntaa itse eteenpäin.

SASKilla on käynnissä noin 70 hanketta Afrikassa, Aasiassa ja Latinalaisessa Amerikassa. Ulkoministeriö rahoittaa hankkeista yleensä 85 prosenttia ja ammattiliitot 15 prosenttia. Osa hankkeista saa rahaa myös Nenäpäivä-keräyksestä.

SASKin toiminnan pääkohdemaat

Afrikka: Burkina Faso, Ghana, Malawi, Mosambik, Namibia, Sierra Leone, Sambia
Aasia: Filippiinit, Indonesia, Intia, Nepal
Latinalainen Amerikka: Kolumbia, Peru, Ecuador ja Uruguay

Aiheeseen liittyvää

Black Friday on vain yksi musta päivä muiden päivien lomassa

Halpojen vaatteiden takana on monesti hyvin matalia palkkoja. Koronaviruspandemia on saanut työntekijät miltei epätoivoiseen asemaan, kun kansainväliset vaatebrändit ovat peruuttaneet jo tehtyjä tilauksiaan.

Lue lisää

SASKin ihmisoikeustyö tavoittaa yhä laajemman joukon

SASK pystyy tulevaisuudessa puolustamaan yhä useampien työntekijöiden ihmisoikeuksia maailmalla. Rahoituksen kasvun myöstä toiminta laajenee erityisesti Afrikassa.

Lue lisää

SASKin kumppanijärjestön pääsihteeri syytettynä Hongkongissa – presidentti Halonen ja SASK ilmaisevat huolensa Kiinan ihmisoikeustilanteesta

Hongkongin tiukentunut lainsäädäntö demokratian ja kansalaisyhteiskunnan puolustajia kohtaan näkyy yhä uusina pidätyksinä. Torstaina 9. maaliskuuta pidätettiin Hongkongista käsin toimineen, kotiapulaisten oikeuksia kansainvälisesti puolustaneen järjestön pääsihteeri

Lue lisää