Työntekijät ahtaalla Kiinassa – allekirjoita vetoomus

Pelkästään tänä vuonna poliisi on tunkeutunut työntekijöiden järjestämiin kokouksiin, pahoinpidellyt osallistujia sekä pidättänyt aktiiveja ja työntekijäjärjestöjen henkilökuntaa mielivaltaisin perustein. Uuden kansallista turvallisuutta koskevan lain on määrä rajoittaa työntekijöiden järjestäytymisvapautta entisestään.

Hong Kongin ammattiliittojen keskusjärjestö HKCTU vaatii Kiinan hallitusta päästämään vangitut ay-aktiivit vapaiksi sekä lopettamaan työntekijöiden ja aktiivien väkivaltaisen kohtelun. Lisäksi järjestö vaatii Kiinaa ratifioimaan ILOn sopimukset 87 ja 98, jotka takaavat työntekijöille oikeuden järjestäytyä sekä neuvotella palkoistaan.

HKCTU kerää nimiä vetoomukseen Tiananmenin aukion välikohtauksen vuosipäivänä. Kiinan armeija tukahdutti verisesti demokratiaa vaatineet mielenosoitukset 4. kesäkuuta 1989.

Jos haluat tukea Hong Kongin keskusjärjestön vaatimuksia, allekirjoita vetoomus ay-liikkeen maailmanlaajuisen uutispalvelun Labour Startin verkkosivuilla!

Aiheeseen liittyvää

Työntekijät kyllästyivät huonoihin työoloihin Kolumbiassa

Kolumbian telepalvelualan yrityksen, Teleperformancen, työntekijät vaativat neuvotteluja paremmista työoloista. Työntekijät, jotka palvelevat maailman suurimpia teknologiayrityksiä, ovat ilmoittaneet järjestäytyvänsä ja haluavansa parantaa työolojaan. Työntekijät vaativat ranskalaislähtöistä

Lue lisää

Monimutkaisia konflikteja

Eurooppa tuomitsee Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan harvinaisen yksimielisesti, mutta näin ei suinkaan ole kaikkialla maailmassa. SASKin toiminnanjohtaja Janne Ronkainen pohtii blogikirjoituksessaan maailman ammattiliittojen asennoitumista sotaan.

Lue lisää

Liittojohtaja irtisanottiin ilman perusteluita, työntekijät vaativat oikeutta

Ammatillisen järjestäytymisen estäminen, ”union busting”, on edelleen ongelma, kun puhutaan työntekijöiden oikeuksista. Bangladeshissa ammattiliiton pääsihteeri sai potkut, kun alkoi taistella ulkoistuksia vastaan.

Lue lisää