Työmaana maailma: Qatar, kotityöläiset ja TTIP-sopimus

Uusi Työmaana maailma on ilmestynyt. Voit lukea lehden netti-pdf:n täällä.

Nostamme esiin jalkapallon vuoden 2022 MM-lopputurnauksen alle kaiken arvostelun olevat rakennustyömaat Qatarissa. Ay-liike on kampanjoinut Qatarin kisaisännyyttä vastaan näkyvästi. Voit itsekin osallistua vetoomuskampanjaan, jolla vaaditaan FIFAa edellyttämään isäntämailta ihmisarvoisia työoloja.

Lehden nelisivuisessa kotityöntekijä-juttupaketissa ollaan niin ikään lainsuojattomien asialla. Mosambikissa ja Intiassa kotityöläisillä ei ole oikeuksia, vaikka yhteiskunta ei pyörisi ilman heitä. Muita vahvoja naisia 3/2015-numerossa: kolumbialaisen kaupan alan liiton puheenjohtaja Luz Maria Diaz, indonesialaisen palvelualojen liiton ensimmäinen naisjohtaja Mirah Sumirat ja SASKin kunnon työn lähettiläs, rakennusmaalari Mette Nissinen (kannessa).

Entä mikä on TTIP? Miksi siitä pitäisi välittää ja mitä siitä pitäisi tietää? Vastauksen löydät lehden sivuilta 6-7.

Aiheeseen liittyvää

Historiallisen pitkä lakko päättyi työehtosopimukseen

Kolumbian hiiliteollisuuden työntekijöiden Sintracarbón-ammattiliitto ja Cerrejón-yritys ovat päässeet sopimukseen työehdoista. Samalla sopimus päättää yhden pisimmistä lakoista kaivoksen historiassa.

Lue lisää

Malawissa naiset tekevät enää päivävuoroa

Aiemmin hiilikaivoksella työskentelevät naiset kärsivät sosiaalitilojen puutteesta sekä pitkistä kotimatkoista. SASKin ja Teollisuusliiton avulla naisten asemaa on saatu parannettua.

Lue lisää

Kotien työntekijät ja heidän lapsensa hyötyvät parantuneesta toimeentulosta ja sosiaaliturvasta

Kotitalouksien työntekijät ja heidän perheensä ovat miltei kaikissa yhteiskunnissa hyvin heikossa asemassa. SASKin kumppanit tekevät työtä ihmisten puolesta, jotka jäävät marginaaliin.

Lue lisää