Tietä tasa-arvolle!

Parissa päivässä päästiin hienosti asioiden ytimeen, vaikka liikkeelle lähdettiin perusasioista kuten sosiaalisen sukupuolen eli genderin käsitteestä ja sukupuolten välisten erojen ilmenemisestä.

– Sukupuolten välisen tasa-arvon toteutumisessa työpaikoilla on parannettavaa kummassakin maassa, tietää paikalla ollut Metalliliiton tasa-arvotoimikunnan puheenjohtaja Juha Pakarinen. Hän on myös SASKin kunnon työn lähettiläs.

SASKin kansainvälisen toiminnan suunnittelijan Tarja Valtosen mukaan epätasa-arvo ilmenee Ghanan työelämässä etenkin naisten vaikeuksina yhdistää perhe-elämä ja työ. Kuten Suomessakin, naisvaltaiset alat ovat matalapalkka-aloja, ja niiden arvostus on vähäistä. Ammattikoulutuksen puutteellisuus iskee koko työväestöön, mutta enemmän naisiin.

Pääkouluttajina toimivat Ammattiliitto Pron työympäristö- ja tasa-arvoasiantuntija Tanja Lehtoranta sekä paikallishallinnosta tohtori Esther Ofei Aboyage, jolla on vuosikymmenten kokemus tasa-arvotyöstä.

Koulutus sai suuren suosion, ja SASK järjestää vastaavia koulutuksia muissa kohdemaissaan. Esimerkiksi Mosambikissa kokeiltiin samaa konseptia jo viime vuoden puolella. Ghanassa SASKin toiminta valitettavasti päättyi vuodenvaihteessa Suomen hallituksen kehitysyhteistyöhön kohdistamien leikkausten vuoksi.

 

Aiheeseen liittyvää

Korona pysäytti sukupuolten tasa-arvokehityksen kehittyvissä maissa

Parempaan pandemianjälkeiseen maailmaan tarvitaan voimakkaita naisia.

Lue lisää

Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus työelämässä

SASK tekee työtä sen puolesta, että kaikkien oikeudet toteutuisivat tasavertaisesti työpaikoilla ja yhteiskunnassa eikä ketään syrjittäisi.

Lue lisää

Solidaarisuuspäivät 2024

SASKin Solidaarisuuspäiviä vietetään jälleen helmikuussa 2024. Merkkaa kalenteriin jo nyt ja tule mukaan Hämeenlinnaan!

Lue lisää