Seuraa opintomatkalaisten videoblogia Filippiineiltä

– Jännitys kasvaa, kun matka lähenee, toteaa nurmijärveläinen Marko Heinonen vlogikertomuksessaan.

Heinonen lähtee tänään Filippiineille parin viikon opintomatkalle, jonka järjestää Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASK. Matkalla luodaan kattava katsaus maan yhteiskuntaan ja ammattiyhdistysliikkeeseen ja viedään toisaalta kuulumisia ja sparrausta täältä Suomesta.

Filippiineillä työvoiman järjestäytyminen ammattiliittoihin ei ole yleistä, sillä maan hallitus ja lainsäädäntö pikemminkin rajoittavat kuin edistävät ay-liikkeen toimintamahdollisuuksia. Monilla SASKin jäsenliitoilla onkin siellä projekteja, joilla tuetaan paikallista ay-liikettä. Niin myös Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:llä, jonka pääluottamusmiehenä Heinonen toimii Vantaan kaupungilla. JHL:n hanke

Seuraa Markon sekä oululaisen luottamusmiehen Leila Leiviskän videoblogeja Filippiineiltä. Luvassa on tunnelmia Manilan metropolin vilinästä sekä pohdintaa Filippiinien yhteiskunnasta ja elämästä. Markolla ja Leilalla on harvinainen tilaisuus nähdä maata hiukan syvemmältä kuin tavallisella turistimatkalla.

Linkki videoblogiin

Aiheeseen liittyvää

Vapaaehtoistoiminnan asiantuntijan sijaiseksi Susanna Haapalainen

Susanna sijaistaa Roosa Rusasta tämän perhevapaan ajan. Hänellä on kokemusta työskentelystä muun muassa Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:stä. SASKin työhön hän on tutustunut muun muassa

Lue lisää

Jäsenjärjestöt

SASK edistää työelämän ihmisoikeuksia maailmalla yhdessä jäsenjärjestöjensä kanssa. Jäsenjärjestöjä on yhteensä 36.

Lue lisää

SASK sai joukkoonsa uusia osaajia

SASKissa aloitti tammikuussa uusi talouspäällikkö Ville Hirsikangas ja vapaaehtoistoiminnan asiantuntija Susanna Haapalainen.

Lue lisää