Rakasta lähimmäistäsi, tarjoa liittojäsenyys!

Pohjoismaissa liittoihin kuuluu noin 70 prosenttia väestöstä, kun taas maailmalla luku on vain noin seitsemän prosenttia. Meillä mahdollisuus järjestäytyä ammatillisesti ja oikeus solmia yleissitovia työehtosopimuksia on itsestäänselvyys. Näin asia ei ole jokaisessa maailman kolkassa. Monessa paikassa liittoaktiivi joutuu jopa pelkäämään henkensä puolesta.

Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASK aloittaa yhdessä jäsenliittojensa kanssa keväällä kaksivuotisen Vahvan tehtävä on tukea heikkoa -kampanjan. Sen päämääränä on lisätä liittojen jäsenten ja ay-aktiivien tietoisuutta siitä, mitä kansainvälinen ay-liike tekee maailman kolkissa, joissa oikeus kuulua liittoon ja ajaa yhdessä omia oikeuksiaan on vain hauras unelma.

Kampanjassa tarjotaan osallistumisen mahdollisuuksia. Maailman ay-tilanteesta huolestuneita pyydetään tukemaan SASKin toimintaa eri tavoin: voit esimerkiksi lahjoittaa pienen kertasumman tai lähteä kuukausilahjoittajaksi.

Kampanjasivu aukeaa 13. helmikuuta osoitteessa www.www.sask.fi/lahjoita

(Rahankeräyslupa: POL-2014-16830)

Aiheeseen liittyvää

Ei ole fanin tehtävä huolehtia jalkapallokisojen ihmisoikeuksista

SASKin Pelin hinta -kampanjassa käynnistyy kesäkuussa uusi vaihe, jossa haluamme korostaa jalkapallon ja kisamaiden päättäjien roolia ihmisoikeuksien turvaamisessa.

Lue lisää

ILOn oikeudet

Ilman liittoa ei ole oikeuksia Oikeus perustaa ammattiliitto ja liittyä liittoon on ihmisoikeus. Se on tärkeä oikeus – kenties merkittävin työhön liittyvistä ihmisoikeuksista. Ammattiliitot kun ovat

Lue lisää

Yli 60 prosenttia maailman työläisistä työskentelee epävirallisessa taloudessa

Valtaosa maailmalla tehdystä työstä on epävirallista. Koronapandemia on lisännyt sen määrää entisestään. SASK tekee työtä epävirallisten työntekijöiden oikeuksien puolesta monin paikoin pyrkimällä virallistamaan kotiapulaisten ja

Lue lisää