Puhtaat vaatteet -verkosto kutsuu kaikki ”pyörtymistempaukseen”

Sadat vaatetehdastyöntekijät pyörtyivät uupumuksesta viime vuonna Kambodzassa. Minimipalkka Kambodzassa on tällä hetkellä 66 euroa kuussa, eikä se riitä elämiseen, minkä vuoksi työntekijät joutuvat jatkuvasti tekemään ylitöitä.

Ensi viikolla Kambodzassa alkavat neuvottelut minimipalkan korottamisesta, ja tempauksia työntekijöiden tukemiseksi järjestetään ympäri Eurooppaa.

Suomen Puhtaat vaatteet -verkosto järjestää keskiviikkona 20.2. klo 16 tempauksen Kampin Narinkkatorilla Helsingissä, jossa aktiivit ”massapyörtyvät”.

Massapyörtyminen toteutetaan flash mob -hengessä niin, että kun ensimmäinen Puhtaat vaatteet -aktiivii ”pyörtyy” Narinkkatorilla Kampin ostoskeskuksen edustalla klo 16, niin muut seuraavat perässä. Paikalla jaetaan myös ohikulkijoille lentolehtisiä.

Mitä enemmän meitä on, sitä vakuuttavammalta tempaus näyttää, joten kaikki mukaan!

Aiheeseen liittyvää

Black Friday on vain yksi musta päivä muiden päivien lomassa

Halpojen vaatteiden takana on monesti hyvin matalia palkkoja. Koronaviruspandemia on saanut työntekijät miltei epätoivoiseen asemaan, kun kansainväliset vaatebrändit ovat peruuttaneet jo tehtyjä tilauksiaan.

Lue lisää

Kampanjat

SASKin tavoite on, että työelämän ihmisoikeudet toteutuvat maailmassa. Niitä edistetään sekä toimimalla suoraan kehittyvissä maissa että herättelemällä tietoisuutta kotimaassa kampanjoin. Tule mukaan!

Lue lisää

Työn alla kaikkien sukupuolten oikeudet

Coca Cola -tehtaan Sateenkaari-komitea on vielä nuori ja hento, mutta tasa-arvotyön kautta ay-liike voi ottaa haltuun myös työn LGBTQ+ -oikeuksien puolesta.

Lue lisää