Opintomatkalaiset kotona: Kumpi onkaan vahva, kumpi heikko?

Alkumatkasta ryhmä vieraili Jardínin kylässä kahvintuotantoalueella. (Kuva: Miila Halonen)

”Kaikissa vierailemissamme paikoissa toistui kaksi asiaa”, kirjoittaa Miila Halonen opintomatkalaisten Ay caramba! -blogissa.

”Kuulimme monesta suusta, kuinka keskenoleville rauhanneuvotteluille FARC-sissijoukon kanssa asetetaan suuria toiveita. Kuinka rauhanajalta odotetaan – ei vain aselepoa – myös paljon sosiaalisia uudistuksia, joiden turvin Kolumbia astuisi monta hyvinvoinninaskelmaa eteenpäin. Yhtä monta kertaa kuulimme, kuinka erilaiset vapaakauppasopimukset ovat vaurioittaneet ja vaarassa koko ajan yhä enemmän vaurioittaa kolumbialaisten arkea.”

”Ottakaa ihmiset selvää, millaisissa oloissa ostamanne vaatteet on valmistettu, kahvi prosessoitu tai banaanit viljelty. Kyseenalaistakaa poliitikkojen vapaakauppasopimuksista kertomat yksipuoliset puheet ja selvittäkää myös se kolikon kääntöpuoli.”

Matkalaiset palasivat Suomeen itsenäisyyspäivänä.

SASKin seuraava opintomatka järjestetään Mosambikiin loppuvuodesta 2016. Haku matkalle alkaa alkuvuodesta.

Aiheeseen liittyvää

Koulutukset

Koulutukset SASK tarjoaa erilaisia koulutussisältöjä etenkin jäsenjärjestöjensä koulutuksiin ja tilaisuuksiin. Jos olet kiinnostunut SASKin koulutuksista, ole yhteydessä kotimaan toiminnan päällikkö Ellinoora Vesalaan, ellinoora.vesala@sask.fi. Teemakoulutukset Erilaisissa teemakoulutuksissa perehdytään johonkin

Lue lisää

YEI ja hyvä sade

—Älä käytä rahaa, kuin vettä. Sinä et ole mikään rikas lapsi, sanoo myanmarilainen äiti aikuiselle tyttärelleen. Burman kielellä ’vesi’ on YEI. Slangisanastossa YEI on kuitenkin jalostunut

Lue lisää

”Avoimeen keskusteluun on vielä pitkä matka Filippiineillä”

SASKin vapaaehtoinen lähettiläs Maiju Salminen tapasi toukokuussa Suomessa vierailleet filippiiniläiset ammattiyhdistysaktiivit Rodel Abenojan ja Mercedes Abucayonin. Lue Maijun blogikirjoituksesta, millaisia ajatuksia tapaaminen herätti!

Lue lisää