Opintomatkalaiset kotona: Kumpi onkaan vahva, kumpi heikko?

Alkumatkasta ryhmä vieraili Jardínin kylässä kahvintuotantoalueella. (Kuva: Miila Halonen)

”Kaikissa vierailemissamme paikoissa toistui kaksi asiaa”, kirjoittaa Miila Halonen opintomatkalaisten Ay caramba! -blogissa.

”Kuulimme monesta suusta, kuinka keskenoleville rauhanneuvotteluille FARC-sissijoukon kanssa asetetaan suuria toiveita. Kuinka rauhanajalta odotetaan – ei vain aselepoa – myös paljon sosiaalisia uudistuksia, joiden turvin Kolumbia astuisi monta hyvinvoinninaskelmaa eteenpäin. Yhtä monta kertaa kuulimme, kuinka erilaiset vapaakauppasopimukset ovat vaurioittaneet ja vaarassa koko ajan yhä enemmän vaurioittaa kolumbialaisten arkea.”

”Ottakaa ihmiset selvää, millaisissa oloissa ostamanne vaatteet on valmistettu, kahvi prosessoitu tai banaanit viljelty. Kyseenalaistakaa poliitikkojen vapaakauppasopimuksista kertomat yksipuoliset puheet ja selvittäkää myös se kolikon kääntöpuoli.”

Matkalaiset palasivat Suomeen itsenäisyyspäivänä.

SASKin seuraava opintomatka järjestetään Mosambikiin loppuvuodesta 2016. Haku matkalle alkaa alkuvuodesta.

Aiheeseen liittyvää

Demokratian ja vapaan järjestötoiminnan välillä on vahva linkki

Ammattiliittojen ja laajemminkin kansalaisyhteiskunnan toimintamahdollisuudet ovat heikentyneet samaa tahtia demokratian heikkenemisen kanssa, toteaa SASKin toiminnanjohtaja Janne Ronkainen.

Lue lisää

Työntekijöiden oikeuksien puolustaminen Filippiineillä ei ole kermapyllyjen hommaa

Filippiiniläisen ammattiliittoväen työpäivien pituus saa SASKin Camilla Lohenojan pohtimaan, millaiseen työelämään sitä onkaan totuttu meillä ja muualla. Peittääkö työn merkittävyys ja palkitsevuus kenties alleen sen

Lue lisää

Podcastit

SASK-lähettiläspodcast Suomen ammattiliittojen solidaarisuuskeskus SASKin vapaaehtoiset SASK-lähettiläät kertovat toiminnasta ja toiminnan mahdollisuuksista omin sanoin. Keskustelua globaalista työelämästä, kansainvälisestä solidaarisuudesta ja siitä, miksi ja miten voi tehdä

Lue lisää