Nepalin talkoomatkapäiväkirja: Osa 2

26.11.2012 19:49

One union, one voice!

Päästiin eilen perille väsyneinä pitkän lentomatkan jälkeen Hki-Lontoo-Doha-Katmandu about 24h. Himalaja avautui eteemme lumihuippuineen lentokoneen ikkunasta vähän ennen Katmanduun laskeutumista.
Rättiväsyneinä söimme Daahl Baathia (tosi maukasta ja ainoastaan Jouni osas syödä käsin) ja menimme nukkumaan.

Tänään aamupalalla noin yhdeksältä, orientoituminen ja sitten kävellen kaupungille. Maukas lounas bhutanilaisessa ravintolassa ja sitten pientä shoppailua Sherpa Malissa.

Ensimmäinen virallinen tapaaminen keskusjärjestön GEFONTin (paikallinen SAK) kanssa. Puheenjohtaja Mr Bishnu Rimal selvitti ammattiyhdistystoiminnan historiaa Nepalissa innostuneesti ja antaumuksella. Erityisesti minulle jäi mieleen keskusjärjestön työ naisten aseman parantamiseksi ja lapsityövoiman vähentämiseksi. Esitelmän jälkeen keskustelu oli aktiivista ja lahjoja vaihdettiin puolin sun toisin.

Tapaamiseen jälkeen illallinen Nepal Chulo -ravintolassa paikallisen musiikin ja tanssin kera. Pikapalaveri huomisesta ja nyt nukkumaan.

– Maikki

Mikä ihmeen talkoomatka? Vastauksen löydät täältä

Aiheeseen liittyvää

Koskemattomat Nepalin dalitit

Nepal on noin 30 miljoonan asukkaan maa Himalajan juurella. Yhteiskunta perustuu noin 3 000 vuotta vanhaan kastijärjestelmään, missä ihmiset on jaettu syntymän ja perimän perusteella

Lue lisää

Malawissa naiset tekevät enää päivävuoroa

Aiemmin hiilikaivoksella työskentelevät naiset kärsivät sosiaalitilojen puutteesta sekä pitkistä kotimatkoista. SASKin ja Teollisuusliiton avulla naisten asemaa on saatu parannettua.

Lue lisää

Suomalainen ay-liike on osa globaalia ihmisoikeuspuolustajien joukkoa

Suomalaisen ay-liikkeen ihmisoikeustyö kehittyvissä maissa saa ihmisiltä vahvan tuen. Työ myös tuottaa tuloksia. Tässä kirjoituksessa SASKin toiminnanjohtaja Janne Ronkainen kertoo, mistä siinä oikein on kyse.

Lue lisää