Nenäpäivä-kampanja kerää rahaa maailman lapsille

Valtakunnallinen Nenäpäivä-kampanja maailman lasten auttamiseksi alkoi 26. lokakuuta. Kampanja pyörähti käyntiin Helsingin keskustan Nenäkulmaksi muuttuvasta Elisa Kulmasta, jonne Nenäpäivä avaa kaikille avoimen, ilmaisen pallomeren.

– Haluamme tarjota ihmisille mahdollisuuden hymyillä loppusyksyn pimeydestä huolimatta. Pallomeren aallokon iloinen tunnelma toivottavasti rohkaisee mutrusuutkin lahjoittamaan, innostaa Nenäpäivä-säätiön toiminnanjohtaja Riina Lipponen.

Tänä syksynä Nenäpäivä kannustaa kaikkia suomalaisia laittamaan hyvän liikkeelle. Jokainen voi osallistua omalla tavallaan, esimerkiksi liikkumalla, leipomalla tai lahjoittamalla.

Hyväntekeväisyyskonsertti käynnistää kampanjan televisiossa ja radiossa

Kampanjan avajaispäivä huipentuu iltaseitsemältä Espoon kulttuurikeskukseen, jossa kuullaan HELP! Nenäpäivä goes Beatles -konsertti Tapiola Sinfoniettan ja tähtiartistien kera. Konsertti nähdään ja kuullaan suorana lähetyksenä Yle TV1:ltä, Radio Suomesta ja Yle Areenalta. Konsertin lipputulot lahjoitetaan Nenäpäivä-keräykseen ja tietenkin myös kotikatsomoissa on mahdollisuus osallistua maailman lasten auttamiseen lahjoittamalla.

SASK taistelee Nenäpäivä-varoin lapsityötä vastaan

Nenäpäivän tuella SASK tekee työtä muun muassa Intian Rajastanissa lapsityön poistamiseksi kaivosteollisuudesta. Vaikuttamistyöllä on merkitystä jopa 24 000 kaivosteollisuuden lapsityöläiselle.

Lisäksi SASK tarjoaa Nenäpäivä-varoin koulutusta entisille lapsityöläisille Intiassa ja Nepalissa sekä tukee kotiapulaisina työskenteleviä naisia ja tyttöjä muun muassa Filippiineillä ja Mosambikissa.

Lue lisää: www.nenapaiva.fi

Nenäpäivä perjantaina 10.11.

Nenäpäivä-kampanja 26.10.–19.11.

Aiheeseen liittyvää

Sano ei lapsityölle

Sano ei lapsityölle Maailmassa on 152 miljoonaa lapsityöläistä. He tekevät vaatteitamme, puhelimiamme ja kenkiämme. Kun lapsi on töissä, hän ei pääse kouluun – eikä köyhyyden kierre

Lue lisää

Black Friday on vain yksi musta päivä muiden päivien lomassa

Halpojen vaatteiden takana on monesti hyvin matalia palkkoja. Koronaviruspandemia on saanut työntekijät miltei epätoivoiseen asemaan, kun kansainväliset vaatebrändit ovat peruuttaneet jo tehtyjä tilauksiaan.

Lue lisää

Malawissa naiset tekevät enää päivävuoroa

Aiemmin hiilikaivoksella työskentelevät naiset kärsivät sosiaalitilojen puutteesta sekä pitkistä kotimatkoista. SASKin ja Teollisuusliiton avulla naisten asemaa on saatu parannettua.

Lue lisää