Miltä tuntuu oppia kirjoittamaan oma nimi? – Katso video

Juel Mercila on perheenäiti ja torimyyjä, jolle kirjoitustaito oli vielä hetki sitten vain haave. Kun hänen piti allekirjoittaa lainahakemuksia, hän piirsi nimensä kohdalle rastin. Kun hän tapasi lastensa koulun rehtoria allekirjoittaakseen asiakirjoja, hän piirsi saman rastin.
Syksyllä Juel Mercila tuli mukaan lukupiirin, jota rahoitetaan SASKin pitkäaikaisessa hankkeessa. Katso videolta, miltä hänestä tuntui oppia kirjoittamaan oma nimensä.

Työ Haitin hyväksi palkittiin

SASKin koordinoimaa hanketta rahoittavat Nenäpäivä sekä ammattiliitto JHL. Erityisesti JHL:n Helsingin mielenterveystyöntekijöiden yhdistys on ollut aktiivinen Haitin tukija. Yhdistyksen solidaarisuusryhmäläiset ovat tiedottaneet hankkeesta esimerkiksi Maailma kylässä -festivaaleilla ja SASKin Solidaarisuuspäivillä sekä keränneet varoja. Yhdistys on myös SASKin kannatusjäsen.

Tunnustuksena aktiivisesta työstä yhdistykselle myönnettiin viime viikonloppuna Vuoden 2015 rauhantyöpaikka -palkinto. Palkinnon vastaanottivat Eeva Japola, Kalevi Kannisto ja Hanna Toiviainen-Conteh.

SASK on tukenut Renafanm-verkostoa ja naisten lukutaitoa vuodesta 2006. Vuonna 2012 hankkeesssa aloitettiin myös ammatillinen koulutus nuorille.

Video: Hanna Toiviainen-Conteh

Lue lisää JHL:n yhdistyksen palkitusta toiminnasta
Lue myös Hannan henkilökohtainen kertomus Haitista

 

Aiheeseen liittyvää

Hallinto

SASKin hallinto on kaksiportainen. Ylintä päätäntävaltaa käyttää kaksi kertaa vuodessa kokoontuva vuosikokous. Vuosikokousten välillä toimintaa ohjaa hallitus.

Lue lisää

Sushant Raya auttoi muita Qatarissa vaikka oma elämä valui hukkaan

Nepalilaiselle Sushant Rayalle ei jäänyt mitään käteen vuosistaan siirtotyöntekijänä Qatarissa. Hän on kuitenkin parantanut muiden siirtotyöläisten asemaa ay-toiminnalla.

Lue lisää

Kannatusjäsenet

SASK tukee ammattiliittojen toimintaa kehittyvissä maissa, joissa työtä tehdään usein ilman ihmisoikeuksia. Parannusta saadaan vain, jos työntekijöillä on mahdollisuus puolustaa oikeuksiaan yhdessä. Sinunkin osastosi tai

Lue lisää