Manilan satamatyöläisten arkea

Luottamusmies Marko Heinonen kertoo videoblogissa vaikutelmia päivästä, jolloin opintomatkalaiset tutustuivat Manilan satamatyöntekijöiden elämään. Etuoikeutetuiksikin sanovat matkalaiset itsensä tuntevansa, mutta eivät materiaalisen hyvinvoinnin vuoksi, vaan siksi, että ovat aidosti päässeet tutustumaan yhteisöön.

Aikaisemmat videoblogit

Kirjallinen blogi ”Opintomatka Filippiineille”

Aiheeseen liittyvää

Koronavirusepidemia uhkaa siirtotyöläisiä Qatarissa

Koronaepidemia on uhka Qatarin haavoittuvaisten siirtotyöläisten terveydelle ja toimeentulolle. Osa siirtotyöläisistä on menettänyt työpaikan yhteiskunnan sulkeuduttua ja osa on jäänyt eristyksiin ilman ruokaa ja palkkaa.

Lue lisää

Ihmisoikeudet

Ihmisoikeudet ovat yhteisiä kaikille maailman ihmisille. Valtioiden täytyy suojella ihmisoikeuksia, yritysten puolestaan kunnioittaa niitä. SASKin tuella vaikutetaan molempiin tahoihin, jotta työelämän ihmisoikeudet toteutuisivat kehittyvissä

Lue lisää

Indonesiassa runnottiin läpi työntekijöiden oikeuksia heikentävä laki

Yli 2 miljoonaa työläistä osallistuu kolmipäiväisiin lakkoihin, joilla vastustetaan presidentti Joko Widodon politiikan kulmakivenä pidettyä Omnibus-lakia. Laki uhkaa laajalti muun muassa työntekijöiden oikeuksia ja ympäristöä.

Lue lisää