Lukutaito tuhansille lapsille

SASK on kanavoinut vuodesta 2007 lähtien yhteensä 1,57 miljoonaa euroa keräystuottoja työhön, jolla on edistetty lasten ja lapsiperheiden asemaa. Valtaosa summasta on käytetty lasten koulunkäyntiin, lapsityön vähentämiseen, terveyskasvatukseen sekä hiv-aids-valistukseen Etelä-Aasian maissa.

Tukea on ohjattu myös Länsi-Afrikkaan ja Latinalaiseen Afrikkaan, joissa on parannettu etenkin nuorten naisten ja perheenäitien asemaa, jotta lapsiperheiden köyhyys vähentyisi ja lasten asema yhteiskunnassa parantuisi.

SASKin työ Aasiassa on parantanut kymmenien tuhansien lasten asemaa

Terveys

  • Terveyskasvatusta 82 000 lapselle
  • Rokotuksia tappavia tauteja vastaan 15 000 lapselle

Koulutus

  • Lukemaan ja kirjoittamaan on oppinut noin 8 700 lasta
  • Koulupuku on 3 750 lapselle
  • Yli 8 000 lasta väliaikaisista kouluista valtakunnallisen koulutusjärjestelmän piiriin

Lapsityötä vastaan

  • 43 kylää julistautunut lapsityöstä vapaiksi
  • 493 paikallista lapsityön kieltävää työehtosopimusta

Nenäpäivä-säätiön järjestämä kampanja hankkii huumorin avulla vuosittain varoja maailman lasten auttamiseksi. Keräys on tuottanut vuosina 2007–2015 yli 20 miljoonaa euroa. SASK on yksi yhdeksästä järjestöstä, jotka vievät avun perille. Tutustu myös muiden järjestöjen tuloksiin osoitteessa Nenäpäivän nettisivuilla.

Nenäpäivä-show tänään seitsemältä

Nenäpäivä-kampanja huipentuu tänään 11. marraskuuta Suomen suurimpaan hyväntekeväisyyslähetykseen: viisituntinen Nenäpäivä-show Yle TV2:lla kello 19. Ohjelmassa nähdään koskettavien tarinoiden lisäksi huumoria ja viihdettä. Asettaudu mukavasti, viihdy ja lahjoita, jos huvittaa!

Lahjoita nyt!

Aiheeseen liittyvää

Nenäpäivä tulee taas!

On jälleen Nenäpäivä-keräyksen aika. Vuoden hauskin kampanja on samaan aikaan vakavalla ja tärkeällä asialla maailman lasten hyväksi. SASK on yksi järjestöistä, jonka työhön lahjoitusvaroja käytetään.

Lue lisää

Sano ei lapsityölle

Sano ei lapsityölle Maailmassa on 152 miljoonaa lapsityöläistä. He tekevät vaatteitamme, puhelimiamme ja kenkiämme. Kun lapsi on töissä, hän ei pääse kouluun – eikä köyhyyden kierre

Lue lisää

Lapsityö

Lapsen täytyy saada olla lapsi. Siellä, missä SASK mahdollistaa paremman toimeentulon vanhemmille, yhä harvemman lapsen täytyy tehdä työtä. Lapsi pääsee kouluun – ja köyhyyden kierre voi

Lue lisää