Liberia ei maksa korvauksia Ebolan tappamien hoitajien perheille

Liberian terveydenhuollon ammattilaisten ammatiliitto NPSHWY järjesti keväällä mielenosoituksia, joissa vaaditaan korvauksia Ebola-viruksen uhreiksi joutuneiden terveydenhuollon työntekijöiden omaisille.

Liberian hallitus on kieltäytynyt korvausten maksamisesta.

Protesteja johtaneesta Paul Tilamesta tehtiin mielenosoitusten yhteydessä nettivideo, jossa hän selostaa kiistan taustoja. Nettivideo syntyi SASKin, JHL:n ja Tehyn tukeman hankkeen ansiosta. Hankkeessa on mukana myös julkisen sektorin kansainvälinen ammattiliitto PSI.

Hankkeessa kampanjoidaan terveydenhuollon ammattilaisten ay-oikeuksien puolesta.

Lue lisää:

Hankekuvaus: Länsi-Afrikan terveysalan liittojen yhteistyöverkoston vahvistaminen

(Artikkelia korjattu 6.6.14 klo 23:35. Lisätty kotimaiseksi hankekumppaniksi myös JHL, aikaisemmin kotimaisena hankekumppanina oli mainittu virheellisesti vain Tehy.)

Aiheeseen liittyvää

Sano ei lapsityölle

Sano ei lapsityölle Maailmassa on 152 miljoonaa lapsityöläistä. He tekevät vaatteitamme, puhelimiamme ja kenkiämme. Kun lapsi on töissä, hän ei pääse kouluun – eikä köyhyyden kierre

Lue lisää

Kolumbian G4S:n työntekijöille historian ensimmäinen työehtosopimus

Turvallisuuspalveluita tarjoava G4S on yksi SASKin kohdeyrityksistä hankkeessa, jossa pyritään neuvottelemaan onnistuneita työehtosopimuksia.

Lue lisää

Ei ole fanin tehtävä huolehtia jalkapallokisojen ihmisoikeuksista

SASKin Pelin hinta -kampanjassa käynnistyy kesäkuussa uusi vaihe, jossa haluamme korostaa jalkapallon ja kisamaiden päättäjien roolia ihmisoikeuksien turvaamisessa.

Lue lisää