Liberia ei maksa korvauksia Ebolan tappamien hoitajien perheille

Liberian terveydenhuollon ammattilaisten ammatiliitto NPSHWY järjesti keväällä mielenosoituksia, joissa vaaditaan korvauksia Ebola-viruksen uhreiksi joutuneiden terveydenhuollon työntekijöiden omaisille.

Liberian hallitus on kieltäytynyt korvausten maksamisesta.

Protesteja johtaneesta Paul Tilamesta tehtiin mielenosoitusten yhteydessä nettivideo, jossa hän selostaa kiistan taustoja. Nettivideo syntyi SASKin, JHL:n ja Tehyn tukeman hankkeen ansiosta. Hankkeessa on mukana myös julkisen sektorin kansainvälinen ammattiliitto PSI.

Hankkeessa kampanjoidaan terveydenhuollon ammattilaisten ay-oikeuksien puolesta.

Lue lisää:

Hankekuvaus: Länsi-Afrikan terveysalan liittojen yhteistyöverkoston vahvistaminen

(Artikkelia korjattu 6.6.14 klo 23:35. Lisätty kotimaiseksi hankekumppaniksi myös JHL, aikaisemmin kotimaisena hankekumppanina oli mainittu virheellisesti vain Tehy.)

Aiheeseen liittyvää

Qatarin virheitä ei saa toistaa

Urheilumaailma voi enää sulkea silmiään ihmisoikeuskysymyksiltä. Ihmisoikeudet kuuluvat niin kisojen eteen työskenteleville kuin urheilijoille ja kannattajillekin.

Lue lisää

Työntekijöiden oikeuksien puolustaminen Filippiineillä ei ole kermapyllyjen hommaa

Filippiiniläisen ammattiliittoväen työpäivien pituus saa SASKin Camilla Lohenojan pohtimaan, millaiseen työelämään sitä onkaan totuttu meillä ja muualla. Peittääkö työn merkittävyys ja palkitsevuus kenties alleen sen

Lue lisää

Sano ei lapsityölle

Sano ei lapsityölle Maailmassa on 152 miljoonaa lapsityöläistä. He tekevät vaatteitamme, puhelimiamme ja kenkiämme. Kun lapsi on töissä, hän ei pääse kouluun – eikä köyhyyden kierre

Lue lisää