Lahjoita naistenpäivänä oikeus kuulua ammattiliittoon

”Samiah on intialainen kirjanpitäjä Bangaloresta. Aikaisemmin hän työskenteli 12–14-tuntisia työpäiviä firmassa, jolle moni eurooppalainenkin yritys on ulkoistanut taloushallintonsa. Kunnes hän sai tarpeekseen…”

Sunnuntaina 8. maaliskuuta vietetään kansainvälistä naistenpäivää. Auta naistenpäivänä kehitysmaiden naisia nousemaan köyhyyskierteestä tarjoamalla heille mahdollisuus kuulua ammattiliittoon. Köyhyys kehitysmaissa ei vähene ilman ammattiliittojen ruohonjuuritason työtä.

Pelkkä työ tai työpaikkojen synnyttäminen ei riitä nostamaan naisia köyhyydestä, vaan työehtojen on oltava inhimilliset ja palkalla pitää pystyä elämään. Myös tulonjaon on oltava oikeudenmukainen.

Sano naistenpäivänä vahva ei naisten nälkäpalkoille ja epäinhimillisille työoloille kehitysmaissa. Tue Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskuksen työtä. Tarjoa naistenpäivänä mahdollisuus kuulua ammattiliittoon.

Lue Samiahin koko tarina ja lahjoita.

Vahvan tehtävä on tukea heikkoa!

Ay-liikkeen globaalit tasa-arvohaasteet:

  • Globaalisti naisten osuus palkkatyössä käyvistä on 26 prosenttiyksikköä pienempi kuin miesten.
  • Suurin osa maailman pätkä- ja silpputöistä lankeaa naisten harteille.
  • Maailmanlaajuisesti naisten keskipalkat ovat 4–36 prosenttia matalampia kuin vastaavan tason tehtävissä olevien miesten.
  • Maailman ammattiliittojen jäsenistä naisia on noin 40 prosenttia, mutta ammattiliittojen johtotehtävissä heidän osuutensa on vain noin 15 prosenttia. 
    Lähde: ITUC

Aiheeseen liittyvää

Naistenpäivää!

Kansainvälisen naistenpäivän ajatus hukkuu krääsän ja stereotyyppisten ”naisellisten” lahjojen alle, kun oikeasti huomio tulisi kiinnittää tasa-arvoasioihin, sanoo SASKin tasa-arvoasiantuntija Tarja Valtonen.

Lue lisää

Oikeus turvalliseen ja terveelliseen työhön ILOn perusoikeudeksi

ILOn vuoden 2022 työkonferenssi hyväksyi viidennen kohdan työelämän perusoikeuksiin. Nyt listalla on myös oikeus työsuojeluun. Periaatteet sitovat kaikkia jäsenmaita.

Lue lisää

Oikeus kunnon työhön kuuluu kaikille

Ihmisarvoinen työ on kestävin keino vähentää köyhyyttä. Kun työntekijöille maksetaan elämiseen riittävä palkka, heillä on mahdollisuus elättää perheensä, lähettää lapsensa kouluun ja köyhyyden kierre katkeaa.

Lue lisää