”Kuukausilahjoittajana haluan tehdä oman osani – vaikka pienenkin”

Siina Hara tutustui SASKiin muutama vuosi sitten etsiessään tietoa siitä, miten suomalaiset kansalaisjärjestöt pyrkivät vaikuttamaan yritysvastuukysymyksiin. Kesällä 2017 hän ryhtyi SASKin kuukausilahjoittajaksi.  

”Minulle tärkeää on työntekijöiden oikeudet ja yhteiskuntien muutos tasa-arvoisempaan suuntaan, ja juuri näitä SASK tukee työllään”, Hara toteaa. 

Hara on vakuuttunut, että SASKin työ vaikuttaa positiivisesti monen ihmisen elämään sekä suoraan että epäsuorasti.  

”Tuen muutamaa muutakin järjestöä, koska olen ymmärtänyt, että kuukausilahjoitukset auttavat järjestöjä suunnittelemaan toimintaansa pitkäjänteisemmin. Erityisesti hallituksen leikattua kehitysyhteistyön rahoitusta, koen tärkeäksi tehdä oman osuuteni, vaikka pienenkin”.  

Tuloksellisuus tärkeää

Haralle on tärkeää, että SASK pyrkii vahvistamaan paikallisia toimijoita ja vaikuttamaan rakenteisiin, kuten esimerkiksi lainsäädäntöön.  

”Lahjoittajana haluan tietää, että varat käytetään siihen työhön, mihin niiden sanotaan menevän. Pidän tuloksellisuutta ja suunnitelmallisuutta myös tärkeinä, jotta tiedän järjestön toimivan pitkäjänteisesti.” 

Lahjoittamista suunnittelevia Hara suosittelee tutustumaan SASKin toimintaan nettisivujen kautta tai tapahtumissa. Jos jokin askarruttaa, kannattaa kysyä. Osallistua voi pienelläkin summalla, jos omat tulot ovat pienet. 

Haluatko tukea kehittyvien maiden työntekijöitä? Ryhdy SASKin kuukausilahjoittajaksi, se on helppoa! Lue lisää täältä

 

Aiheeseen liittyvää

Sushant Raya auttoi muita Qatarissa vaikka oma elämä valui hukkaan

Nepalilaiselle Sushant Rayalle ei jäänyt mitään käteen vuosistaan siirtotyöntekijänä Qatarissa. Hän on kuitenkin parantanut muiden siirtotyöläisten asemaa ay-toiminnalla.

Lue lisää

Rahoitus

SASKin toiminta rahoitetaan pääosin valtion kehitysyhteistyövaroista. Lisäksi rahoitukseen osallistuvat jäsen- ja kannatusjäsenjärjestöt sekä yksityiset lahjoittajat. SASK on muun muassa yksi yhdeksästä Nenäpäivä-keräyksen tuottoja saavasta järjestöstä. SASKin

Lue lisää

Lahjoita

Lahjoita – tuet työelämän ihmisoikeuksia SASKin tuella vahvistetaan työntekijöiden ihmisoikeuksia maailmalla. Kestävin tapa poistaa maailmasta köyhyys ja eriarvoisuus on ihmisarvoinen työ, jolla pystyy elättämään itsensä ja

Lue lisää