Kalastajakylän kautta kotiin

Filippiinien opintomatkalaisten ohjelma jatkui tiiviinä melkein loppuun asti. He tutustuivat muun muassa köyhään kalastajakylään ja kalastajien mielenkiintoisiin tapoihin pyydystää vonkaleita.

Tehyläinen Leila Leiviskä kävi lisäksi tapaamassa liittoaktiiveja viidestä sairaalasta, joista yhdessä vasta pyrittiin järjestäytymään.

Viimeisinä päivinä ehdittiin vähän rentoutuakin, käydä veneajelulla ja snorklaamassa, kertoo Leila videoblogissaan. Mitenhän aloitteleva snorklaaja selviytyi helposti vettä hörppäävän snorkkelin kanssa?

Lue viimeisimmät päivitykset myös matkalaisten kirjoittamasta blogista. Uusimman tekstin on kirjoittanut insinööriliiton verkkotiedottaja Minna Virolainen. Mitä mieltä hän mahtaa olla Filippiinien liikenteestä?

 

Aiheeseen liittyvää

Intiassa tuhannet siirtotyöntekijät kävelevät kotiin

Maailman suurimmassa demokratiassa päätettiin 21 vuorokauden sulusta, joka on jättänyt tuhannet ihmiset epätoivoiseen tilanteeseen. Moni siirtotyöntekijöistä on päättänyt kävellä jopa satoja kilometrejä takaisin kotiin.

Lue lisää

Qatarin lait ovat uudistuneet työntekijän eduksi – enää ne on saatava koko kentän käyttöön

Ovatko siirtotyöntekijöiden aseman parantamiseksi Qatarissa tehdyt toimet silkkaa harhauttelua? Vai voiko tuloksena olla maalipotku, joka merkitsee ihmisarvoisen työn voittoa myös seuraavia isoja urheilukisoja rakentaville työntekijöille?

Lue lisää

”Monet pelkäävät, etteivät kuole koronaan vaan muihin tauteihin tai nälkään” – Afrikassa on todettu vielä vähän tartuntoja, mutta koronaviruksen vaikutukset näkyvät jo

Etenkin epävirallisen sektorin työntekijät ovat tyhjän päällä koronaviruksen aiheuttamien rajoitusten vuoksi ja miljoonat voivat syöksyä köyhyyteen, varoittavat YK:n kehitysohjelman UNDP:n asiantuntijat. Toisaalta kriisi voi olla

Lue lisää