Kalastajakylän kautta kotiin

Filippiinien opintomatkalaisten ohjelma jatkui tiiviinä melkein loppuun asti. He tutustuivat muun muassa köyhään kalastajakylään ja kalastajien mielenkiintoisiin tapoihin pyydystää vonkaleita.

Tehyläinen Leila Leiviskä kävi lisäksi tapaamassa liittoaktiiveja viidestä sairaalasta, joista yhdessä vasta pyrittiin järjestäytymään.

Viimeisinä päivinä ehdittiin vähän rentoutuakin, käydä veneajelulla ja snorklaamassa, kertoo Leila videoblogissaan. Mitenhän aloitteleva snorklaaja selviytyi helposti vettä hörppäävän snorkkelin kanssa?

Lue viimeisimmät päivitykset myös matkalaisten kirjoittamasta blogista. Uusimman tekstin on kirjoittanut insinööriliiton verkkotiedottaja Minna Virolainen. Mitä mieltä hän mahtaa olla Filippiinien liikenteestä?

 

Aiheeseen liittyvää

”Raha ei riittänyt itsellemme, miten olisimme voineet lähettää jotain perheellemme kotiin?”

Suk Bahadur Gurung on viettänyt vuosia siirtotyöntekijänä sekä Qatarissa että Saudi-Arabiassa ja karannut molemmista takaisiin Nepaliin. Silti lähteminen on hänelle edelleen ainoa vaihtoehto.

Lue lisää

Qatarin lait ovat uudistuneet työntekijän eduksi – enää ne on saatava koko kentän käyttöön

Ovatko siirtotyöntekijöiden aseman parantamiseksi Qatarissa tehdyt toimet silkkaa harhauttelua? Vai voiko tuloksena olla maalipotku, joka merkitsee ihmisarvoisen työn voittoa myös seuraavia isoja urheilukisoja rakentaville työntekijöille?

Lue lisää

Pilottihankkeessa edistetään vammaisten henkilöiden osallistumista työelämään

SASK julkaisi tutkimuksen, jossa kartoitettiin vammaisten henkilöiden osallistumista työelämään ja heidän kokemuksiaan Sambiassa. Korjattavaa löytyi, ja tulevassa hankkeessa asioita lähdetään parantamaan.

Lue lisää