Janne Ronkainen Finnwatchin puheenjohtajaksi

Finnwatchin hallituksen puheenjohtajaksi valittu Janne Ronkainen pitää Finnwatchin työtä erityisen tärkeänä.

– Finnwatch tekee erinomaista työtä sellaisten työelämän kysymysten parissa, jotka liittyvät suoraan ay-liikkeen työhön globaalissa etelässä, Ronkainen toteaa. – SASK on Finnwatchin toiminnan keskeisiä rahoittajia, joten hallinnon osana työskentely tuntuu jo senkin takia luontevalta. Olen valinnasta otettu.

Finnwatch on yritystoiminnan globaaleja vaikutuksia tutkiva kansalaisjärjestö, joka edistää taloudellisesti, ekologisesti ja sosiaalisesti kestävämpää yritystoimintaa globaalissa etelässä. SASK on Finnwatchin jäsenjärjestö yhdessä yhdeksän muun suomalaisen kansalaisjärjestön kanssa.

Viime vuonna Finnwatch tutki muun muassa elämiseen riittävän palkan laskentamalleja, Wärtsilän arvoketjua sekä Iittalan ja Marimekon tehtaiden työoloja Thaimaassa. Raporttien ansiosta moniin epäkohtiin on puututtu, ja löydökset ovat myös synnyttäneet julkista keskustelua yritysvastuusta.

Finnwatchin vuoden 2015 vuosikoosteeseen voi tutustua täällä.

Aiheeseen liittyvää

Ihmisarvoinen työ

SASKin tavoitteena on taata kaikille työelämän ihmisoikeudet: ihmisarvoinen työ ja elämiseen riittävä palkka.

Lue lisää

Suomalainen ay-liike on osa globaalia ihmisoikeuspuolustajien joukkoa

Suomalaisen ay-liikkeen ihmisoikeustyö kehittyvissä maissa saa ihmisiltä vahvan tuen. Työ myös tuottaa tuloksia. Tässä kirjoituksessa SASKin toiminnanjohtaja Janne Ronkainen kertoo, mistä siinä oikein on kyse.

Lue lisää

Alkon viinien takaa löytyi ihmisoikeusongelmia

Finnwatchin raportti paljastaa ihmisoikeuksien loukkauksia Alkon hankintaketjuissa Etelä-Afrikassa. Työntekijöiden asuin- ja työoloissa on paljon puutteita. SASK pyrkii hanketoiminnallaan korjaamaan niitä.

Lue lisää