Globe Hope lahjoittaa Naistenpäivän tuottonsa SASKin työn tukemiseen

Kierrätystekstiileitä hyödyntävä suomalainen vaateyritys Globe Hope on päättänyt lahjoittaa Naistenpäivän tuottonsa SASKin työn tukemiseen erityisesti Myanmarin tekstiilityöntekijöiden oikeuksien parantamiseksi.

Yritys kertoo Facebook-päivityksessään valinneensa kohteeksi juuri Myanmarin, sillä se näyttäytyy kansainvälisten brändien viimeisenä turvasatamana niiden etsiessä halpaa työvoimaa. Tunnetut kansainväliset vaatebrändit siirtävät tuotantoaan Myanmariin muista Aasian maista, sillä työvoima on Myanmarissa naapurimaita halvempaa ja kauppaehdot suotuisat.

SASKin viestintäpäällikkö Laura Ventä kiittää Globe Hopea lahjoituksesta.

– Myanmarin tekstiilityöntekijöiden tukeminen on tärkeää juuri nyt. Maa on avautunut kansainväliselle kaupalle ja uusia tehtaita perustetaan tiuhaan.

Naiset tietoisiksi ihmisoikeuksistaan

Myanmarin tekstiiliteollisuus työllistää ennen kaikkia naisia ja tyttöjä. SASKin työn tavoitteena on tukea työntekijöitä, jotta he voivat ryhmänä taistella paremman palkan ja ihmisarvoisempien työolojen puolesta. 

– Työntekijät tarvitsevat tietoa oikeuksistaan, jotta he voivat valvoa itse omia etujaan. Monet heistä eivät oikeasti tiedä, että ihmisoikeudet kuuluvat myös heille, Ventä toteaa.

Tue SASKin työtä maailman työntekijöiden oikeuksien parantamiseksi täällä.

Lue myös: Phyo Sandar Soe: Tekstiilityöntekijöiden perheessä ei ole varaa syödä hyvin

Lue myös englanninkielinen raportti:
The Myanmar Dilemma: Can the garment industry deliver decent jobs for workers in Myanmar

Aiheeseen liittyvää

H&M:n työntekijät kertovat nälkäpalkoista ja työlakien loukkauksista 

H&M:n vaatteita ompelevat työntekijät kertovat tuoreessa raportissa nälkäpalkoista ja huonoista työoloista. Bulgarialaistehtaalla tienataan alle 10 prosenttia elämiseen riittävistä palkoista, ja töissä pyörtyminen on tavallista myös Intiassa

Lue lisää

Naisten tekemän työn merkitystä vähätellään, vaikka Myanmarin kansantalous lepää Ohmar Htunin ja hänen kaltaistensa varassa

Tyttöjen ja naisten aseman parantaminen on Suomen kehitys­politiikan kärkitavoite. Kun kurkistaa 21-vuotiaan Ohmar Htunin kotiin ja elämään, voi päätellä kuinka tarpeellista se on.

Lue lisää

Tänään vietetään lasten oikeuksien päivää

Tänään vietetään kansainvälistä lasten oikeuksien päivää. Päivää vietetään YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen vuosipäivänä 20. marraskuuta ympäri maailman. SASK haluaa päivän kunniaksi nostaa esille lasten oikeuden käydä

Lue lisää