Globe Hope lahjoittaa Naistenpäivän tuottonsa SASKin työn tukemiseen

Kierrätystekstiileitä hyödyntävä suomalainen vaateyritys Globe Hope on päättänyt lahjoittaa Naistenpäivän tuottonsa SASKin työn tukemiseen erityisesti Myanmarin tekstiilityöntekijöiden oikeuksien parantamiseksi.

Yritys kertoo Facebook-päivityksessään valinneensa kohteeksi juuri Myanmarin, sillä se näyttäytyy kansainvälisten brändien viimeisenä turvasatamana niiden etsiessä halpaa työvoimaa. Tunnetut kansainväliset vaatebrändit siirtävät tuotantoaan Myanmariin muista Aasian maista, sillä työvoima on Myanmarissa naapurimaita halvempaa ja kauppaehdot suotuisat.

SASKin viestintäpäällikkö Laura Ventä kiittää Globe Hopea lahjoituksesta.

– Myanmarin tekstiilityöntekijöiden tukeminen on tärkeää juuri nyt. Maa on avautunut kansainväliselle kaupalle ja uusia tehtaita perustetaan tiuhaan.

Naiset tietoisiksi ihmisoikeuksistaan

Myanmarin tekstiiliteollisuus työllistää ennen kaikkia naisia ja tyttöjä. SASKin työn tavoitteena on tukea työntekijöitä, jotta he voivat ryhmänä taistella paremman palkan ja ihmisarvoisempien työolojen puolesta. 

– Työntekijät tarvitsevat tietoa oikeuksistaan, jotta he voivat valvoa itse omia etujaan. Monet heistä eivät oikeasti tiedä, että ihmisoikeudet kuuluvat myös heille, Ventä toteaa.

Tue SASKin työtä maailman työntekijöiden oikeuksien parantamiseksi täällä.

Lue myös: Phyo Sandar Soe: Tekstiilityöntekijöiden perheessä ei ole varaa syödä hyvin

Lue myös englanninkielinen raportti:
The Myanmar Dilemma: Can the garment industry deliver decent jobs for workers in Myanmar

Aiheeseen liittyvää

Qatarin lait ovat uudistuneet työntekijän eduksi – enää ne on saatava koko kentän käyttöön

Ovatko siirtotyöntekijöiden aseman parantamiseksi Qatarissa tehdyt toimet silkkaa harhauttelua? Vai voiko tuloksena olla maalipotku, joka merkitsee ihmisarvoisen työn voittoa myös seuraavia isoja urheilukisoja rakentaville työntekijöille?

Lue lisää

Pilottihankkeessa edistetään vammaisten henkilöiden osallistumista työelämään

SASK julkaisi tutkimuksen, jossa kartoitettiin vammaisten henkilöiden osallistumista työelämään ja heidän kokemuksiaan Sambiassa. Korjattavaa löytyi, ja tulevassa hankkeessa asioita lähdetään parantamaan.

Lue lisää

Mikä ihana päivä kuluttaa!

Kysymällä myyjältä esimerkiksi tuotteen eettisyydestä herätät tietoisuutta ja pidät yritykset kiinnostuneina tuotannon vastuullisuudesta. Osallistumalla kansalaistoimintaan tai ay-liikkeeseen voit vaikuttaa aktiivisemmin. Äänestämällä taas voit vaikuttaa siihen,

Lue lisää