Filippiinit kutsuu SASKin opintomatkalaisia

 

SASKin vuotuinen opintomatka suuntautuu tänä vuonna Filippiineille. Reissuun lähtee perjantaina 13 innokasta ay-aktiivia eri puolilta Suomea, yksi heistä on oululainen luottamusmies Leila Leiviskä.

– Tehyllä ja SASKilla on Filippiineillä prekaarin työvoiman järjestäytymistä edistävä projekti, ja ylevä tavoitteeni on saada tehtyä jotain sen hyväksi. Jos saisi sparrattua ihmisiä, puhuttua järjestäytymisen puolesta, luotua uskoa edunvalvontaan, Leiviskä suunnittelee.

Hänellä on nyt hyvä tilaisuus lähteä matkaan ja keskittyä ay-toimintaan sekä Suomessa että pikku hiljaa kansainvälisestikin, kun kaikkein läheisimmät huolehdittavat eli omat lapset ovat jo isoja.

Monipuolinen ohjelma tutustuttaa yhteiskuntaan

Opintomatkalaiset pääsevät kahden viikon aikana tutustumaan filippiiniläiseen yhteiskuntaan ja ay-liikkeeseen monesta näkökulmasta. He vierailevat muun muassa kongressissa ja usealla työpaikalla sekä saavat osallistua mielenosoitukseen ja sen valmisteluun.

SASK on järjestänyt työprikaateja ja talkoomatkoja, sittemmin opintomatkoja, jo vuodesta 1990 lähtien. Aiemmin matkat olivat pidempiä, ja niillä tehtiin ihan oikeaa ruumiillista työtä paikallisen ammattiyhdistyksen auttamiseksi. Nyt matkat ovat tiiviimpiä ja keskittyvät nimensä mukaisesti paikalliseen yhteiskuntaan tutustumiseen.

Seuraa Leilan videoblogia myös matkan aikana. Tunnelmistaan vloggaa myös JHL:läinen pääluottamusmies Marko Heinonen Vantaalta. Tarkkaile SASKin verkkosivuja ja sosiaalista mediaa!

Aiheeseen liittyvää

SASKin kumppanijärjestön pääsihteeri syytettynä Hongkongissa – presidentti Halonen ja SASK ilmaisevat huolensa Kiinan ihmisoikeustilanteesta

Hongkongin tiukentunut lainsäädäntö demokratian ja kansalaisyhteiskunnan puolustajia kohtaan näkyy yhä uusina pidätyksinä. Torstaina 9. maaliskuuta pidätettiin Hongkongista käsin toimineen, kotiapulaisten oikeuksia kansainvälisesti puolustaneen järjestön pääsihteeri

Lue lisää

SASKin ihmisoikeustyö tavoittaa yhä laajemman joukon

SASK pystyy tulevaisuudessa puolustamaan yhä useampien työntekijöiden ihmisoikeuksia maailmalla. Rahoituksen kasvun myöstä toiminta laajenee erityisesti Afrikassa.

Lue lisää

Haku SASKin lähettiläskoulutukseen on auki!

Haku SASKin vuoden ensimmäiseen lähettiläskoulutukseen on auki. Lue lisää ja hae mukaan!

Lue lisää