BBC: Lidlin myymien tekstiilien alihankintaketjussa vakavia puutteita


Warning: call_user_func() expects parameter 1 to be a valid callback, class '' not found in /var/www/html/wp-content/plugins/similar-posts/common_functions.php on line 641

BBC:n uutiset kertoivat maanantaina, kuinka muun muassa Lidlille vaatteita tuottavassa tehtaassa työntekijöitä teljetään lukkojen taakse. Pahimmillaan työvuorot ovat yli 20-tuntisia.

Paljastuksen taustalla on BBC:n Panorama-ohjelma. Ohjelma lähetetään tänään maanantaina klo 20.30 Britannian aikaa eli 22.30 Suomen aikaa.

Ohjelmassa toimittaja soluttautuu tehtaaseen tekeytymällä länsimaiseksi sisäänostajaksi. Tehtaan johtoa kuvataan ja haastatellaan salaa.

Kuvausryhmä päivystää myös tehtaan ulkopuolella, ja vertaa tehtaan julkisia työaikaraportteja heidän havaintoihinsa tehtaan portilta.

Linkki BBC:n uutiseen.

Aiheeseen liittyvää

”Demokratian ja kansalaisyhteiskunnan arvoja pidettävä esillä”

Eurooppa-foorumissa elokuun lopulla pohdittiin muun muassa demokratiakehitystä ja ihmisoikeuksia EU:n lähialueilla. SASKin toiminnanjohtaja Janne Ronkaisen mukaan demokratian arvoja ja kansalaisyhteiskunnan tavoitteita kannattaa pitää esillä.

Lue lisää

Kolumbian Unión neuvotteli jo viidennen työehtosopimuksen

Liiton puheenjohtaja Luz Marina Diaz kiittää Cencosud-konsernin johtoa siitä, ettei se ole käyttänyt koronatilannetta hyväkseen.

Lue lisää

Ihmisoikeuksia ja vaalitulosta kunnioitettava Myanmarissa – suomalaiset järjestöt antavat tukensa kansalaisyhteiskunnalle

SASK ja sen suomalaiset kumppanit Myanmarin hanketoiminnassa SAK, STTK, Teollisuusliitto, Rakennusliitto ja Ammattiliitto PRO esittävät tukensa kansalaisyhteiskunnalle ja vaativat ihmisoikeuksien sekä demokratian kunnioittamista.

Lue lisää