Hongkongissa pidätetyt ay-johtajat vapautettu

Hongkongin mielenosoitusleirin hajottamisen yhteydessä pidätetyt kolme ammattiyhdistysjohtajaa on vapautettu ilman syytteitä.

Poliisi hääti torstaina kadunvaltaajat, jotka ovat vaatineet, että vuoden 2017 johtajavaaleihin otetaan ehdokkaiksi myös muita kuin Kiinan keskushallinnon hyväksymiä ehdokkaita.

”Estämisestä” pidätettiin Hongkongin ay-keskusjärjestön HKCTU:n johtaja Mung Siu Tat sekä rakennusliitosta johtaja Ar Man ja järjestösihteeri Fredrik Fan. Nämä olivat kiirehtineet paikalle kuullessaan poliisin olevan tulossa lopettamaan protestia.

 

 

Aiheeseen liittyvää

Myanmarin työntekijät mukana rauhanomaisissa protesteissa – armeija pidättää ay-väkeä

Myanmarin sotilasvallankaappaus osoittaa, että armeijan keinot ovat vähissä. Kun kansa on yhdistänyt voimansa yli yhteiskuntaluokkien ja keksii yhä uusia keinoja vastustaa armeijaa, sotilaat eivät osaa

Lue lisää

Naisten oikeudet

SASK tekee työtä sen puolesta, että tasa-arvo toteutuisi työpaikoilla ja naiset olisivat aktiivisia toimijoita ammattiliitoissa.

Lue lisää

Monimutkaisia konflikteja

Eurooppa tuomitsee Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan harvinaisen yksimielisesti, mutta näin ei suinkaan ole kaikkialla maailmassa. SASKin toiminnanjohtaja Janne Ronkainen pohtii blogikirjoituksessaan maailman ammattiliittojen asennoitumista sotaan.

Lue lisää