Ay-caramba! Opintomatkablogi auki

SASKin perinteinen opintomatka suuntautuu tänä vuonna Kolumbiaan. Itse asiassa jo muutaman päivän päästä, lauantaina. Voit nyt seurata tätä ennen talkoomatkana ja työprikaatina tunnettua tutustumismatkaa kehitysmaan ay-liikkeeseen ryhmän blogissa.

”..Silminnähden innostuneet maailmanmatkaajat puhisivat Etelä-Amerikan maasta, jossa luonto on ennennäkemättömän upea, ruoka hyvää ja ihmiset ystävällisiä. Sitten tulivat tv-dokumentit, jotka kertoivat maailman mitassa poikkeuksellisen hienosta kaupunkisuunnittelusta ja julkisesta liikenteestä. Siis Kolumbiasta”, kirjoittaa Väestöliitossa työskentelevä lääkäri Miila Halonen.

On myönnettävä, että olin hämmentynyt. Minun mielikuvieni Kolumbia oli yhtä kuin Escobar, Farc-sissit ja huumesodat. Enkä ole ollut mielikuvieni kanssa yksin. Kovin moni reissukohteestani kuullut on ensireaktionaan väläyttänyt huumeaiheisen puujalkavitsin ja sitten vakavakasvoisena varoitellut kidnappauksista tai muista hirveyksistä.”

Avoimin mielin matkaan, tuumii sihteerinä työskentelevä Arja Lempinen.

 

Aiheeseen liittyvää

Haku SASKin lähettiläskoulutukseen on auki!

Haku SASKin vuoden ensimmäiseen lähettiläskoulutukseen on auki. Lue lisää ja hae mukaan!

Lue lisää

”Kaikilla on oltava oikeus järjestäytyä, se on ihmisoikeus”

Kaikilla työntekijöillä on oltava oikeus järjestäytyä, painottaa Jackie Tuwanakotta. Indonesialainen liittoaktiivi on taistellut väsymättä kaltoin kohdeltujen vähemmistöjen – ja omien työvuorojensa – puolesta.

Lue lisää

Saman arvoinen

Ketään ei saa syrjiä työelämässä ”Kuukautisten aikaan naiset joutuvat kävelemään ruokatauolla kotiinsa saakka käymään vessassa, sillä naisille ei ole omia vessoja. Miehet piruilevat naisille tästä ja

Lue lisää