Anna naistenpäivänä lahjaksi oikeus tasa-arvoon!

Kehitysmaiden ammattiliittojen tukeminen on tasa-arvoteko. Tukemalla Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASKin työtä tuet tasa-arvoa maissa, joissa tasa-arvo ja naisten oikeudet ovat huteralla pohjalla.

Lähettämällä tekstiviestin SASK numeroon 16499 tuet kymmenellä eurolla SASKin työtä tasa-arvoisemman maailman puolesta. Voit tehdä kertalahjoituksen myös pankkitunnuksilla sivulla www.www.sask.fi/lahjoita. Lahjoitusvarat  käytetään työntekijöiden tukemiseen maissa, joissa perusoikeudet eivät toteudu ja palkka ei riitä ihmisarvoiseen elämään.

Naistenpäivää vietetään maailmanlaajuisesti 8. maaliskuuta.

Vaarallisia työoloja ja syrjintää

SASKin tukemassa hankkeessa Indonesiassa naiset ovat koonneet voimansa. Maan elektroniikkateollisuudessa työskentelee paljon naisia, joiden työelämä on täynnä sukupuolten välistä epätasa-arvoa.

Työelämä ei ole suotuisa Indonesian naisille. Raskauden vuoksi voi menettää työpaikan ja työolot ovat vaarallisia. Elektroniikkateollisuudessa käytetään paljon kemikaaleja, jotka voivat vaarantaa naisen tai hänen odottamansa lapsen terveyden.

Metalliliiton johtoon 40 prosenttia naisia

Indonesian elektroniikka- ja metallialan työntekijöitä edustava liitto FSPMI päätti 10. helmikuuta, että se sitoutuu valitsemaan johtotehtäviin vähintään 40 prosenttia naisia. Toistaiseksi liiton johtotehtävissä ja päättävissä elimissä on ollut vain kourallinen naisia.

Tämän toivotaan edistävän naisten oikeuksia myös työpaikkatasolla. Naisten oikeuksien uskotaan pääsevän paremmin esille liiton edunvalvonnassa, kun naisten osuus liitossa noudattaa paremmin naisten osuutta työelämässä.

– Näillä indonesialaisilla naisilla on selkeät tavoitteet ja hurjasti energiaa. On vaikuttavaa, että juuri Indonesiasta, joka ei ole maailman tasa-arvoisin yhteiskunta, löytyy tuollaista naisjohtajuutta. Johtopaikoille oli paljon enemmän päteviä naisia tarjolla, kuin sinne lopulta voitiin valita, SASKin ohjelmasuunnittelija Tarja Valtonen kertoo.

Kanna kortesi kekoon tasa-arvoisemman työelämän puolesta. Lahjoita 10 euroa lähettämällä tekstiviesti SASK numeroon 16499 tai käymällä sivulla www.www.sask.fi/lahjoita. Toimi jo tänään!

Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASK on suomalaisen ammattiyhdistysliikkeen järjestö, jonka kautta tuet heikossa asemassa olevia työntekijöitä kehitysmaissa. Kerätyt varat käytetään SASK ry:n kehitysyhteistyöhankkeiden omarahoitusosuuksien kattamiseen. Rahankeruulupa: POL-2014-16830.

Aiheeseen liittyvää

Kotien kautta työpaikoille – tasa-arvo etenee Mosambikissa

Myös Mosambikissa vakituinen työ jää nuorilla naisilla usein haaveeksi samasta syystä kuin meillä Suomessa. Työnantajat ajattelevat naisten kuitenkin jäävän kohta äitiysvapaalle ja sen jälkeen kotiin

Lue lisää

Globe Hope lahjoittaa Naistenpäivän tuottonsa SASKin työn tukemiseen

Kierrätystekstiileitä hyödyntävä suomalainen vaateyritys Globe Hope on päättänyt lahjoittaa Naistenpäivän tuottonsa SASKin työn tukemiseen erityisesti Myanmarin tekstiilityöntekijöiden oikeuksien parantamiseksi. Yritys kertoo Facebook-päivityksessään valinneensa kohteeksi juuri Myanmarin,

Lue lisää

Tietä tasa-arvolle!

Parissa päivässä päästiin hienosti asioiden ytimeen, vaikka liikkeelle lähdettiin perusasioista kuten sosiaalisen sukupuolen eli genderin käsitteestä ja sukupuolten välisten erojen ilmenemisestä. – Sukupuolten välisen tasa-arvon toteutumisessa

Lue lisää