SASKin lähettiläskoulutus syyskuussa

Julkaistu:

Kiinnostaako vapaaehtoistoiminta työelämän ihmisoikeuksien parissa? Hae mukaan SASK-lähettilääksi mukavaan porukkaan! Lähettiläsoiminta on vapaamuotoista – pääset osallistumaan ja vaikuttamaan juuri sinulle sopivalla tavalla.

SASKin lähettiläitä juttelemassa keskenään aulatilassa
Kuva: Marko Heinonen

Vuoden 2024 lähettiläskoulutus järjestetään lähikoulutuksena Helsingissä 21.–22. syyskuuta. Se pitää sisällään ennakkotehtävän ja viikonlopun mittaisen koulutuksen.

Lähettiläiden tehtävä on tehdä SASKin tekemä ihmisoikeustyö maailmalla tunnetuksi Suomen päässä ja osallistua vaikuttamistyöhön globaalien työelämän ihmisoikeuksien puolesta. He voivat esimerkiksi edustaa SASKia erilaisissa tapahtumissa, pitää teemoja esillä sosiaalisessa mediassa sekä järjestää itsekin tapahtumia omilla kotipaikkakunnillaan.

Kenelle?

Koulutus on suunnattu kaikille työelämän ihmisoikeuksista kiinnostuneille. Tavoite on lisätä tietoutta globaaleista työelämäkysymyksistä, SASKin ja sen kumppaneiden työstä maailmalla sekä tavoista vaikuttaa työntekijöiden oloihin. Aiempaa osaamista tai tietoutta aiheesta ei tarvita.

Osallistujista tulee SASKin vapaaehtoistoimijoita eli SASK-lähettiläitä. He voivat toimia ihmisarvoisen työn äänitorvina omissa verkostoissaan ja tapahtumissa sekä osallistua SASKin jatkokoulutuksiin ja hakea mukaan opintomatkalle.

Vetäjinä toimivat SASKin asiantuntijat ja mahdollisesti vierailevat puhujat kotimaasta ja SASKin hankemaista. Koulutuksen kieli on pääsääntöisesti suomi. 

Koulutus on osallistujalle maksuton, ja siitä saa todistuksen. Se sisältää ohjelman, ruokailut sekä tarvittaessa majoituksen kahden hengen huoneessa ja yli 15 euron matkakulut julkisten kulkuvälineiden taksojen mukaisesti. 

Paikka

Koulutus järjestetään Helsingissä, ammattiliitto JHL:n tiloissa (Sörnäisten rantatie 23, 00500 Helsinki)

Ohjelma

Lauantai 21.9.

9.30 Koulutuksen ohjelma ja käytännöt, tutustumista ja ennakkotehtävän purku 
10.30 Mitä SASK tekee ja miksi kansainvälistä solidaarisuutta tarvitaan? 
12.00 Lounas 
13.00  Ilmasto-oikeudenmukaisuus työelämässä, SASKin asiantuntija Anna Perttula
14.15 Kahvitauko 
14.45 Kansainvälinen vieras SASKin hankemaasta
16.30 Päivän yhteenveto ja loppukeskustelu 
17.00 Lopetus ja vapaata aikaa 
18.00 Illallinen 

Sunnuntai 22.9. 

9.00 Kokemuksia SASKin lähettilästoiminnasta ja/tai opintomatkoilta 
10.15 Sukellus SASKin teemoihin (luento ja pienryhmätyöskentely) 
12.15 Tauko 
12.30 Mitä koulutuksen jälkeen? Vapaaehtoistoiminta SASKissa 
13.30 Koulutuksen lopetussanat ja siirtyminen yhteiselle lounaalle 

Ohjelma täydentyy vielä. Pidätämme oikeuden muutoksiin. 

Näin haet mukaan

Haku lähettiläskoulutukseen päättyy 21. elokuuta. Osallistujat valitaan 26.8. mennessä. Toivomme, että koulutukseen hakee joukko eri ikäisiä, eri taustaisia sekä eri sukupuolta edustavia ihmisiä. Valinnoissa painotetaan moninaisuutta.

Hae rohkeasti mukaan! Jokaisen apua tarvitaan maailman työntekijöiden oikeuksien parantamisessa.

Lisätietoja koulutuksesta antaa SASKin vapaaehtoistoiminnan asiantuntija Roosa Helenius: roosa.helenius@sask.fi.

SASKin vapaaehtoistoimijat lVanessa Westerlund, Uula Neitola ja Katri Korhonen istumassa urheilustadionin portailla keltaiset SASK-liivit päällään.
SASK-lähettiläät Vanessa Westerlund, Uula Neitola ja Katri Korhonen olivat mukana vuoden 2022 kampanjassa, jossa nostettiin tietoisuuteen työntekijöiden karu kohtelu jalkapallon MM-kisoissa Qatarissa. SASK vaikutti heidän tilanteensa parantamiseksi monin keinoin. (Kuva: Laura Karlin)