SASKin teemakoulutus – Oikeudenmukainen siirtymä

Ilmastonmuutos vaikuttaa työtä tekevien ihmisten elämään jo nyt ja vielä enemmän tulevaisuudessa. Koulutuksessa käydään läpi, miten ilmastonmuutos näkyy kehittyvissä maissa ja miten sen negatiivisia vaikutuksia voidaan ehkäistä ja toisaalta sopeutua niihin.

Ay-liikkeen mukana SASK on sitoutunut ilmastonmuutoksen vastaiseen taisteluun ja aikoo myös taklata hankkeissaan sen sosiaalisia seurauksia. Niitä ovat esimerkiksi:

  • työntekoon vaikuttavat konkreettiset muutokset kuten työnteon estävät lämpötilat
  • välttämättömien palvelujen kallistuminen ja siten jääminen köyhimpien ulottumattomiin
  • riittämätön tai puuttuva sosiaaliturva tilanteessa, jossa työpaikkoja menee alta.

Tätä kaikkea kutsutaan oikeudenmukaiseksi siirtymäksi.

SASK järjestää teemaa käsittelevän koulutuksen 19.-20.11.2022 Tampereella. Aihetta käsitellään luentojen, työpajojen, videoiden ja keskustelujen kautta.

Kenelle?

Tämä on syventävä koulutus, johon voivat hakea mukaan SASK-lähettiläskoulutuksen suorittaneet. Se on suunnattu niille, jotka haluavat oppia lisää ilmastonmuutoksesta, sen vaikutuksista työelämään ja maailman työtä tekeviin ihmisiin sekä ay-liikkeen roolista näissä asioissa. Koulutus on osallistujille maksuton, ja kulut korvataan SASKin matkustusohjesäännön mukaisesti.

Ohjelma

Ohjelma julkaistaan myöhemmin.

Haku koulutukseen aukeaa elokuussa.

Lisätietoja: roosa.rusanen@sask.fi

 

Aiheeseen liittyvää

SASKin osaaminen vahvistuu

SASKissa aloitti joukko uusia ja ”uusvanhoja” työntekijöitä. Camilla Lohenoja ja Anna Perttula on nimitetty kansainvälisten asioiden asiantuntijoiksi. Laura Ventä palasi viestintäpäälliköksi.

Lue lisää

Vammaiset ihmiset työelämässä – teemakoulutus verkossa

Tämä koulutus toimii jatkona SASKin toukokuussa järjestämälle teemakoulutukselle työelämän yhdenvertaisuudesta ja tasa-arvosta. Tähän koulutukseen voi osallistua, vaikka ei olisi ollut mukana aikaisemmassa koulutuksessa. Koulutus on

Lue lisää

SASKin lähettiläskoulutus lokakuussa

Vuoden toinen lähettiläskoulutus järjestetään lähikoulutuksena 7.–9. lokakuuta. Se pitää sisällään ennakkotehtävän ja viikonlopun mittaisen koulutuksen.

Lue lisää